REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Concurs CU ÎNCĂLCAREA REGULILOR, la școala din Mihai Viteazu. A ieșit director cine a vrut primarul!

Concurs CU ÎNCĂLCAREA REGULILOR, la școala din Mihai Viteazu. A ieșit director cine a vrut primarul!

Replica API 28 noiembrie 2016 | 00:24 886

Mihai Grameni

Probleme grave la școala din Mihai Viteazu și acuzații privind vicierea concursului pentru postul de director! Din câte se pare, Consiliul Local dorește să impună un director cu ajutorul unei hotărâri aprobate ulterior concursului. Conform metodologiei, din comisia de evaluarea a celui înscris la concursul pentru postul de director, fac parte și doi consilieri. La Mihai Viteazu, abia acum se votează prezența celor doi consilieri, deși... concursul a avut deja loc!

Iată o adresă pe această temă, înaintată Inspectoratului Școlar:

"Prin prezenta va aduc la cunostinta faptul ca in comuna Mihai Viteazu, primarul localitatii Grameni Gheorghe, viceprimarul Ciamatu Hiristachi si directorul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul considera ca respectarea legii este obtionala, fapt pentru care nesocotesc prevderile legale si fac totul dupa bunul plac si in interes personal. Ulitmul abuz consta in constituirea comisiei de concurs pentru ocuparea functiei de director in invatamantul preuniversitar de stat. Desi in art. 11, alin. 3, lit a)-c) din Ordinul MENCS 5080 /2016 este prevazuta procedura pentru constituirea comisiilor de concurs, respectiv obligatia consiliului de administratie al scolii de a se adresa in scris autoritatii publice locale/ judetene , dupa caz pentru a-si desemna 2 reprezentanti care sa faca parte din comisisa de concurs, iar Inspectoratul Judetean Scolar Constanta a transmis o informare in data de 12 septembrie care cuprindea si modele ale adreselor catre consiliile locale( vezi anexa 1), la Mihai Viteazu nu s-a tinut cont de nimic, astfel Consiliul Local Mihai Viteazu ca si administratie publica locala conform art.23 din legea 215/2001, nu s-a intrunit in sedinta de consiliu , desi in lege este prevazuta convocarea extraordinara sau in cazuri de maxima urgenta convocarea de indata- art. 39 din legea 215/2001- pentru a-si desemna reprezentantii in comisie.

Domnul primar Grameni Gheorghe, care are interese pentru a numi pe cine vrea domnia sa ca si director al Liceului Tehnologic, a numit ca si reprezentanti in comisie prin Dispozitie de primar pe doi consilieri.care ii sunt devotati facand parte din partidul dumnealui, iar acestia au facut cum li s-a dictat de domnul primar. Avand in vedere faptul ca nu s-au respectat prevederile legale, comisia nu poate sa fie corect constituita neexistand un act administrativ emis de autoritatea publica locala competenta, respectiv consiliul local , in care sa fie desemnati reprezentantii acestuia, iar rezultatul concursului fiind pus sub semnul intrebarii. In acest moment se naste intrebarea daca a fost doar abuz in serviciu sau a fost si fals si uz de fals din partea primarului si a actualului director , Borcan Mituta primul care a dat un act administrativ cu incalcarea competentelor si cel de-al doilea folosind acest act desi nu era un act emis de consiliul local cum era stipulat atat in instructiunile de la Inspectoratul Scolar cat si in lege, unde se preciza clar ca trebuie sa fie un astfel de document- hotarare de consiliu local in speta.

Dandu-si seama de falsul facut, in sedinta ordinara din data de 27.10.2016, printre proiectele propuse in convocator se afla si cel referitor la concursul cu directorii. A fost emis si un proiect de hotarare pentru cei doi consilieri ce urmau a fi desemnati,initiator fiind Primarul Grameni Gheorghe, insa a fost respins, deoarece concursul pentru ocuparea postului de director la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul avusese loc in data de 12.10 2016".

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614