REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii din mandatul 2008-2012 trebuie să despăgubească firma care a ţinut Mangalia în frig toată iarna

Consilierii din mandatul 2008-2012 trebuie să despăgubească firma care a ţinut Mangalia în frig toată iarna

Replica API 9 iulie 2012 | 00:00 226

Callatis Therm i-a dat în judecată şi le cere bani

Callatis Therm i-a dat în judecată şi le cere bani

Din motive care momentan nu sunt 100% clare, Mangalia a îndurat frigul astă-iarnă, iar nici până în momentul de faţă societatea de termoficare, Callatis Therm, nu furnizează apă caldă. Lucrurile au fost într-atât de complicate în mandatul anterior al Consiliului Local Mangalia, încât SC Callatis Therm a acţionat în judecată fiecare ales local în parte, cu excepţia lui Claudiu Tusac, primar suspendat la acea dată. Motivul: aleşii locali au refuzat să pună în aplicare o decizie privind majorarea preţului la gigacalorie. Lucrurile s-au precipitat, viceprimarii cu atribuţii de primar s-au tot schimbat, consilierii s-au războit, iarna a trecut, apoi au venit campania şi alegerile. Concomitent, Callatis Therm a intrat în atenţia Parchetului, iar directorul general, Simion Nikitas a fost reţinut, fiind ulterior eliberat. Dincolo de această agitaţie care a transformat Mangalia într-un oraş cu o experienţă unică la nivelul ţării, firma de termoficare a mers, aproape neaşteptat pentru unii dintre consilieri, mai departe cu procesul.

Dosarul cu numărul 4083/118/2012 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa la data de 19.04.2012. Societatea de termoficare s-a îndreptat împotriva consilierilor din mandatul 2008-2012, întrucât aceştia au ignorat aprobarea într-o şedinţă de consiliu a noului preţ la gicacalorie. Callatis Therm cere de la consilieri, pentru fiecare zi de întârziere în aplicarea majorării preţului la gigacalorie, un cuantum din salariul minim pe economie. Instanţa a aprobat solicitarea societăţii, iar consilierii care ar trebui să plătească despăgubiri pentru fiecare zi care trece sunt: Daniel Andrei, Ion Anghel, Marian Crăciun, Sorin Cucoranu, Constantin Filimon, Paul Foleanu, Bogdan Filip, Ioan Griguţă, Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Ion Mincă, Dănuţ Moldovan, Ioan Negrea, Vasile Olan, Ion Petcu, Daniel Slăvescu, Mihai Voicu, Lucian Vişa.

Ce spun consilierii

Despre acest proces, unii dintre consilierii din mandatul 2008-2012 spun că habar nu au sau că au auzit, dar nu au fost citaţi oficial. Alţii în schimb, ne declară că secretarul Mangaliei a înmânat, la un moment dat, citaţiile cu pricina. Câte înfăţişări au fost sau cum s-au desfăşurat ele... mare mister însă! "Am înţeles că a fost înregistrat un proces la Tribunal şi că am fi pierdut. Aştept hotărârea, pentru a face apel sau recurs, depinde", a declarat pedelistul Paul Foleanu, unul dintre cei care ar putea scoate bani din buzunar pentru a despăgubi societatea Callatis Therm. "A fost campanie şi nu m-am preocupat de acest proces. În plus, eu consider că cei de la Callatis ar fi trebuit să dea în judecată Consiliul, nu consilierii", a mai spus Foleanu. Un alt consilier din mandatul 2008-2012, liberalul Lucian Vişa a precizat: "Unii dintre noi ne-am angajat avocat. Dacă este adevărat că cei de la Callatis Therm au câştigat şi merg mai departe, eu spun că ei au sărit calul şi nu vor o colaborare bună nici cu actualul Consiliu al Mangaliei". În schimb, Dan Moldovan a părut mult mai degajat, făcând chiar glume pe seama variantei că va da bani din buzunar firmei Callatis Therm: "Am să iau din alocaţia copilului şi am să le dau sărmanilor din conducerea Callatis Therm. Săracii de ei!". "Nu mi-am angajat apărător, termenul a fost scurt. Am crezut că există posibilitatea să ne amâne cu acest proces, să mai existe termene, nu să se termine aşa repede. În orice caz, eu rămân la varianta că cei care au oprit căldura la Mangalia sunt Zanfir Iorguş şi Claudiu Palaz (prefect la acea dată-n.r)", a mai afirmat Moldovan. Consilierul PNL Sorin Andrei a precizat că, din cunoştinţele sale, procesul a fost pierdut, aşa că se va merge pe varianta căii de atac.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367