REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii PDL, absenţi de la şedinţa de consiliu local: vezi de ce şi ce i-au solicitat primarului Mazăre

Consilierii PDL, absenţi de la şedinţa de consiliu local: vezi de ce şi ce i-au solicitat primarului Mazăre

Replica API 18 aprilie 2014 | 00:00 147

Consilierii locali ai PDL nu au participat la şedinţa de îndată de ieri, anunţând că refuză "să ia parte la ceea ce consideră a fi o injusteţe, o manipulare a constănţenilor, un act de trădare faţă de oraş şi locuitorii săi", potrivit unui comunicat al PDL Constanţa, trimis în numele celor trei aleşi pedelişti- Sorina Tuşa, Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima. "Noi nu am participat la iniţierea acestui proiect de hotărâre, nu suntem de acord cu el, aşa cum nu suntem de acord nici cu reconvocarea Consiliului Local pentru preluarea unui pachet de minim 13% din acţiunile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime şi de aceea refuzăm să participăm la şedinţa de Consiliu Local. Atunci când va veni vremea, dorim să se ştie cine au fost cei care au urmărit să îndeplinească interesele grupării apropiate primarului Radu Mazăre. Ar fi trebui să specifice dacă grupul consilierilor PSD a iniţiat acest proiect sau să-i nominalizeze pe cei care au făcut-o", se arată în comunicat.

Decizia de a nu participa la şedinţa de consiliu are la bază şi refuzul administraţiei publice locale de a organiza, înainte ca aleşii locali să voteze, o dezbatere publică în care constănţenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu preluarea pachetului suplimentar de acţiuni şi cu trecerea administrării Portului la Primărie: "Este o mascaradă marca Radu Mazăre. Au greşit proiectul o dată, acum ne cheamă din nou să votăm ambiţiile nebuneşti ale primarului. Subliniem: au greşit proiectul o dată în disperarea de a pune mâna pe Port, de a le da acoliţilor lui Mazăre să înfulece mai repede din acest obiectiv de interes naţional, nu doar local. Considerăm că trebuie ascultată şi părerea constănţenilor înainte de a vota Consiliul Local nu după. Locuitorii Constanţei trebuie să ştie adevărul, trebuie să ştie că preluarea Portului nu le va aduce nici un beneficiu, că gigacaloria nu va fi mai ieftină, ci doar că firmele prietenilor lui Mazăre vor mai avea o sursă de bani publici. Mazăre continuă cu minciunile, iar noi refuzăm să fim folosiţi!", au mai spus cei trei consilieri PDL. Pedeliştii "îi atrag atenţia primarului Radu Mazăre, care a declarat că trimisul CLM în AGA CN Administraţia Porturilor Maritime va analiza tarifele mici plătite de companiile din Port, să nu uite anumite societăţi comerciale. Îi solicităm primarului Radu Mazăre să-şi instruiască trimisul în AGA CN APMC să verifice şi contractele unor firme precum Ro-Mat Construct, ABC Val, Iridex Group, Tinmar, Romprest, Consal Trade, Blue Terra Consulting, Impromex, Best Wood Company sau Sisteme Internaţionale de Afaceri. Cine nu ştie că ABC Val este constructorul favorit al primarului, că este societatea care a primit contractele majore de construcţii ale Primăriei, cum ar fi construirea de parcări, amenajarea promenadei de la Cazino, amenajarea Pieţei Ovidiu şi altele. ABC Val a primit numai de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, în perioada decembrie 2011 - aprilie 2013 15.368.530,65 lei. Considerăm că locuitorii Constanţei merită să afle cât plăteşte societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, prietenul lui Radu Mazăre, pentru concesionarea Portului Turistic Tomis şi dacă de la data semnării contractului, până acum, a fost majorată, recalculată sau reanalizată chiria pe care o plăteşte Portului. Mai mult decât atât, să spună primarul Mazăre constănţenilor care este diferenţa între suma plătită de Sisteme Internaţionale Portului şi cea încasată din chirii societăţilor care au terase în Portul Tomis. Din câte se aude chiria plătită de concesionar ar fi de până în 5000 de euro pe an, pe când sumele încasate din chirii se apropie de un milion de euro", se mai arată în comunicatul PDL.

Cristian ANTON

Vezi şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367