REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consiliu de vară: cum răcneşte Mazăre la taximetrişti şi înţepăturile lui Decebal la adresa "dizolvatului" Roman

Consiliu de vară: cum răcneşte Mazăre la taximetrişti şi înţepăturile lui Decebal la adresa "dizolvatului" Roman

Replica API 29 august 2014 | 00:00 145

Pentru prima dată, o observaţie a liberalei Marcu a fost adoptată de primar

Pentru prima dată, o observaţie a liberalei Marcu a fost adoptată de primar

Şedinţă mai agitată decât de obicei a consilierilor locali constănţeni, care s-au trezit ieri să discute cu aplomb şi să reformuleze grijulii proiecte de hotărâri, de te întrebi ce au făcut prin comisiile de specialitate, din moment ce au descoperit la vot atâtea şi atâtea probleme nerezolvate. Trecând peste momentele legate de ajutorul financiar de 1,5 milioane lei acordat echipei HCM Constanţa din dividendele primite de la port, am sesizat şi nevoia consilierului PDL Iustin Fabian Roman de a-şi scuza un vot politic, într-un context social şi sportiv, gest care a stârnit hohote de râs din partea viceprimarului Gabi Stan. Astfel, Roman a ţinut să ia cuvântul pentru a le transmite celor de la HCM să nu i-o ia în nume de rău, dar PDL nu votează pentru sprijinirea lor financiară, deşi el personal le apreciază foarte tare performanţele sportive şi îi felicită din tot sufletul. Motiv pentru consilierii PSD Gabi Stan şi Mircea Dobre să ceară nominalizarea în scris, în scriptele şedinţei, a celor doi aleşi PDL, Iustin Roman şi Stelian Gima, care au votat împotriva ajutării HCM Constanţa. "O să-i dăm mâine şi la televizor!", anunţa apoi în gura mare viceprimarul Gabi Stan, râzând în hohote la intervenţia nefericită a lui Roman.

Acelaşi Roman a întrebat în ce măsură ministrul PSD al Sportului ar putea susţine HCM-ul unei Constanţe conduse de PSD, moment în care viceprimarul Decebal Făgădău a luat întrebarea ca pe o şicană politică, cerându-i alesului PDL să renunţe la asemenea subtilităţi, venind el însuşi cu una în contrapondere: "Îmi cer scuze că vorbesc cu un consilier dizolvat...". Iar ironia lui Făgădău la adresa lui Roman şi a ieşirilor sale prin care anunţa că el se simte consilier dizolvat, din moment ce consiliul local nu s-a mai întrunit de nu ştiu când, nu a fost singulară. La o altă intervenţie a lui Roman, care întreba despre modificarea cărui proiect era vorba într-un punct al ordinii de zi, Decebal Făgădău l-a articulat din nou: "E ciudat că nu-l ştiţi, a fost votat în 2013, când nu eraţi consilier dizolvat".

Dobre, amendament la legea locală a pieţarilor

Şi pentru că vorbeam la începutul articolului despre Mircea Dobre (consilier, dar şi afacerist de succes, care controlează, printre altele, şi pieţe), acesta a avut şi el o intervenţie personală, reuşind să obţină aprobarea colegilor pentru un amendament la un proiect, prin care tonetele de fructe şi legume să nu fie amplasate mai aproape de 150 de metri de o piaţă agro-alimentară, pentru că nu-şi au rostul chiar lângă tarabele pieţarilor. Şi Tudorel Chesoi a fost mai agitat ca de obicei, spunând că se împotriveşte categoric unor prevederi ale proiectului de hotărâre privind transportul în regim de taxi. Implicat personal într-o astfel de afacere, Chesoi a combătut de zor, fără a reuşi însă să-şi impresioneze colegii, care i-au respins amendamentul.

Mazăre: Am ajuns să opresc pe stradă să răcnesc la taximetrişti

A reuşit însă să-l facă pe primarul Radu Mazăre să se arate supărat pe "taximetriştii nesimţiţi" din Constanţa. "În general, eu nu sunt de acord cu prea multe reguli, că ajugem ca ăia din Occident. Că de aia e criză în Franţa, în Spania, au prea multe reguli. Dar aici sunt de acord (cu noi reguli impuse prin HCLM transportului în regim de taxi în Constanţa- n.red.), am ajuns să opresc pe stradă şi să răcnesc la taximetrişti. În Mamaia, sunt taximetrişti nesimţiţi care parchează pe prima bandă şi blochează tot bulevardul", a spus Mazăre. Pe de altă parte, merită amintită şi o premieră în relaţia Mazăre- PNL, primarul fiind de acord cu o intervenţie a consilierei Ana Marcu, chiar în detrimentul unui coleg de-al său de partid, ba chiar a adoptat amendamentul liberalei, care a devenit ordin pentru şeful RATC. Este vorba despre situaţia regiei de transport în comun, la un an după ce a fost la un pas de a se închide, din cauza grevelor şi a dezastrului financiar. Ana Marcu a spus că nu este normal ca cei instalaţi la şefia RATC acum un an de zile să nu aducă până acum nici un raport asupra activităţii lor, în care să prezinte fidel situaţia financiară a regiei şi planurile de viitor. Mazăre a spus că liberala are dreptate, imediat şi restul consilierilor PSD îmbrăţişând ideea, astfel încât directorul RATC are acum la dispoziţie 2 săptămâni pentru a aduce în Consiliul Local un raport de activitate al regiei de la instalarea sa în funcţie până în prezent.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218