REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consiliul Concurenței investighează un posibil cartel al medicilor de familie privind tarifele serviciilor nedecontate de CNAS

Consiliul Concurenței investighează un posibil cartel al medicilor de familie privind tarifele serviciilor nedecontate de CNAS

Replica API 11 mai 2017 | 00:00 193

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor medicale nedecontate de Casa Națională Asigurări de Sănătate (CNAS) și plătite direct de consumatori, existând suspiciuni privind o posibilă înțelegere între medicii de familie pentru stabilirea în comun a tarifelor pentru diverse servicii medicale, se arată într-un comunicat al instituției, conform AGERPRES.

Autoritatea de concurență a demarat această investigație în urma derulării unei anchete sectoriale pe piața serviciilor de asistență medicală din România.

"În urma indiciilor apărute în cadrul acestei anchetei sectoriale, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața serviciilor medicale nedecontate de Casa Națională Asigurări de Sănătate și plătite direct de consumatori. Investigația se referă la o posibilă înțelegere anticoncurențială între Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (inclusiv filialele județene afiliate acestora) pentru stabilirea în comun a tarifelor pentru diverse servicii medicale care nu sunt decontate de CNAS și care sunt plătite direct de consumatori", spun reprezentanții Concurenței.

În cadrul investigației, au fost efectuate inspecții inopinate la sediile Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și ale Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie din municipiul București și din țară.

Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației. Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței, au subliniat reprezentanții Consiliului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614