REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consiliul Local NU va mai putea ridica mașinile parcate în locuri nepermise

Consiliul Local NU va mai putea ridica mașinile parcate în locuri nepermise

Replica API 14 aprilie 2015 | 12:46 163

Conducătorii auto ar putea câştiga definitiv războiul cu primăriile şi cu firmele care ridică maşini.

Avocatul Poporului a sesizat instanța supremă asupra hotărârilor de consilii locale prin care se stabilesc sancţiunile pentru şoferii care parchează ilegal și susține că doar Guvernul poate decide astfel de sancţiuni.

„Potrivit unei orientări jurisprudenţiale majoritare, hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, domeniu reglementat de OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată Avocatul Poporului.

Şoferii ale căror maşini sunt ridicate plătesc o amendă către Poliţia Locală, dar şi o taxă suplimentară. Aceasta este între 200 şi 600 de lei, dar poate fi şi mai mare dacă maşina stă în parcul auto mai multe de 24 de ore. Banii se împart între primărie şi firma care tractează.

În luna mai, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor analiza sesizarea Avocatului Poporului. Decizia instanţei va fi definitivă.

La 1 aprilie a.c., a expirat contractul care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, în municipiul Constanţa. Serviciul a fost prestat în ultimii doi ani de SC Litoral Connect SRL, una dintre cele mai controversate societăţi comerciale de pe litoral. Până în prezent, trei societăţi comerciale au aplicat în vederea achiziţionării Serviciului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate (neînscrise în circulaţie), precum şi a celor staţionate (parcate) neregulamentar, pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa. Acestea sunt SC Pak Autotrans SRL, SC Transevren SRL şi, evident, SC Litoral Connect SRL.

Vom reveni!

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614