REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanţa devine Serviciu Regional de Ambulanţă Sud-Est

Constanţa devine Serviciu Regional de Ambulanţă Sud-Est

Replica API 23 august 2013 | 00:00 255

Ambulanţele din Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea se desfiinţează!

Ambulanţele din Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea se desfiinţează!

Toate serviciile de Ambulanţă din România vor aparţine teritorial de şapte direcţii regionale. Ministerul Sănătăţii a publicat un proiect de ordin care prezintă noua structură teritorială a direcţiilor regionale din România. Conform proiectului de ordin, serviciile regionale de ambulanţă înfiinţate prin reorganizarea Serviciilor Judeţene de Ambulanţă Cluj, Mureş, Timiş, Dolj, Prahova, Constanţa şi Iaşi vor asigura asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat de pe raza judeţelor respective.

Serviciile regionale de ambulanţă pot interveni şi în afara graniţelor administrative în zone stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii pe principiul "celei mai apropiate resurse de caz", precum şi în situaţii de urgenţă la dispoziţia Dispeceratului. Cert este faptul că judeţul Constanţa va fi regională. "Se înfiinţează Serviciul Regional de Ambulanţa Sud-Est, denumit în continuare Serviciul Regional de Ambulanta Sud-Est, prin reorganizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, şi desfiinţarea Serviciilor judeţene de ambulanţă Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea. Serviciul Regional de Ambulanţă Sud-Est este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu sediul în municipiul Constanţa, strada Bravilor nr.1 şi acordă asistenţă medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat pacienţilor din regiunea Sud Est", se arată în documentul postat joi, 22 august a.c., pe site-ul Ministerului Sănătăţii. "Astăzi (ieri-n.r.) a avut loc o şedinţă. Există un proiect în dezbatere publică, dar nu ştim cum se va finaliza. Constanţa va deveni Serviciu Regional de Ambulanţă. Activitatea serviciilor de ambulanţă din Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea va fi coordonată de la Constanţa. Va exista un singur serviciu de personal, un singur Departament de Contabilitate. Transmiterea documentelor între serviciile de ambulanţă se va face electronic", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Menţionăm faptul că personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi ale Serviciilor Judeţene de Ambulanţă Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Tulcea ar urma să fie transferat în interesul serviciului şi va fi preluat cu aceleaşi drepturi salariale de către Serviciul Regional de Ambulanţă Sud-Est. "Încadrarea în normativele de personal se va face în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial. Finanţarea Serviciilor Regionale de Ambulanţă, inclusiv al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii", se mai precizează în acelaşi proiect de ordin. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că măsura desfiinţării serviciilor de ambulanţă judeţene va aduce economii la buget, iar banii economisiţi vor ajunge astfel la pacienţi prin programele naţionale de sănătate.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108