REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Decizie ULUITOARE! Constănţean, obligat să plătească sute de mii de euro unui motociclist!

Decizie ULUITOARE! Constănţean, obligat să plătească sute de mii de euro unui motociclist!

Replica API 23 martie 2017 | 08:23 430

Dosar fără sfârşit!

Dosar fără sfârşit!

Spaniolul implicat într-un accident rutier la Constanța, în 2011, a rămas fără un picior! După o lungă anchetă, dosarul a ajuns în instanță, iar prima condamnare a avut loc la finele lui 2016, dată la care magistrații l-au obligat pe autorul accidentului să-i plătească bani frumoși victimei, circa 2.500 de euro pe lună, pe lângă daune materiale și morale, până la pensionare, întrucât acesta și-a pierdut capacitatea de muncă. Numai că șoferul vinovat nu e de acord și chiar a pus la îndoială că victima a rămas fără un membru inferior din pricina accidentului.

Daniel Dinescu, la data de 12.11.2011, a condus un autoturism marca Volkswagen Passat pe strada Cumpenei din municipiul Constanța. Ajungând la intersecția cu bulevardul I.C. Brătianu, nu a respectat culoarea roșie a semaforului și a intrat în coliziune cu o motocicletă Kawasaki, condusă de Silvio Ricardo Maximo Da Silva, în vârstă de 42 de ani (la acea dată), din Spania, care circula regulamentar. În urma accidentului, motociclistul a fost transportat la spital, unde a rămas internat. La testarea cu aparatul Drager, victima avea o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar acest aspect nu înseamnă că Daniel Dinescu nu a fost cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ancheta a durat ceva timp, iar pe 22.04.2015, a ajuns în instanță. Pe 15.11.2016, magistrații Judecătoriei Constanța l-au condamnat pe Dinescu la 1 an și 6 luni cu suspendare. De asemenea, aceștia au admis în parte acţiunea formulată de partea civilă Sergio Ricardo Maximo Da Silva, în contradictoriu cu inculpatul Daniel Dinescu şi partea responsabilă civilmente Asirom Vienna Insurance Group S.A. și a obligat partea responsabilă civilmente la plata sumei de 59.326,84 euro și 1.281,45 lei cu titlu de daune materiale, reprezentând cheltuieli medicale.

Totodată, părțile responsabile sunt obșigate și la plata a 147.750 euro, reprezentând venitul net nerealizat din muncă, calculat de la data de 12.11.2016 și până la data pronunțării hotărârii. În plus, trebuie plătită și prestația bănească periodică în cuantum de 2.462,50 euro/lună, de la data pronunțării hotărârii de la finele anul 2016 până la împlinirea vârstei de pensionare a părții civile, dar și suma de 500.000 euro, cu titlu de daune morale.

Autorul accidentului, îngropat în datorii, contestă că victima și-a pierdut piciorul în urma accidentului

Decizia de la finele anului 2016 nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost înregistrat apelul pe 17 ianuarie anul curent. Văzând că are de plată sume imense către victimă, peste 700.000 de euro, Daniel Dinescu a cerut toate actele medicale existente pe numele de Sergio Ricardo Maximo Da Silva, respectiv fişa UPU, fişa de internare, foaia de observaţie, bilet de ieşire din spital precum şi toate înscrisurile care au stat la baza externării lui, cu menţiunea că acesta a fost internat începând cu data de 12.11.2011.

"Efectuarea unei expertize medico legale în cadrul INML Bucureşti pentru stabilirea leziunilor prezentate de persoana vătămată Sergio Ricardo Maximo Da Silva în urma accidentului din data de 12.11.2011, descrierea mecanismului de producere, numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare, dacă, decizia persoanei vătămate de a părăsi spitalul şi operarea acestuia la data de 18.11.2011 raportat la intervenţia medicală ce a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa şi caracteristicile leziunilor la internare au constituit cauze care au condus la amputarea piciorului, prin agravarea leziunilor.

Expertiza se va efectua după depunerea la dosarul cauzei a actelor medicale solicitate de la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa. Efectuarea unui raport de expertiză criminalistică auto de către INEC Bucureşti cu obiectivele menţionate de inculpat la punctele 1-6 în cererea de probatorii", se arată în minuta judecătorească din data de 20 martie anul curent. Urmează ca toate să fie analizate la următorul termen de judecată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va rog frumos nu vorbiti daca nu stiti depare ce este vorba !!! Motociclistul era la semafor cand a fost spulberat de masina si i-a strivit piciorul lovitura din plin .
2
0
De ce platim asigurari obligatorii domnilor ? Ca atunci cand se intampla ceva sa fim despagubiti nu ? Mai mult ca sigur sunt manevrele celor de la asigurari care nu vor sa plateasca , este dreptul partii vatamate sa ceara daune , numai in pielea bietului om sa nu fii ! Cine gresete sa plateasca asa este normal. Nu conteaza ca esti american , spaniol sau roman. Dumnezeu sa-ti ajute omule si fii tare psihic , viata merge inainte si intr-un picior ! Nu te lasa pacalit de nimeni , dreptatea este de partea ta. Gogule ai fi vrut sa fii tu in locul motociclistului ?
7
0
Dragilor, 0,07alcoolemie o poti avea de la o simpla bomboana cu lichior , asta nu inseamna baut. Referitor la Italia si Madrid sunt chestii total diferite. Acesta este un accident rutier, de ce oare se platesc asigurari obligatorii ? Daca ai un accident rutier in Spania si nu esti vinovat asigurarile iti platesc cu varf si indesat. Puneti-va in locul acestui om care avea o cariera la locul de munca si care acum are decat un picior nu ca noi majoritatea doua picioare. Ramane valabila la romani zicala.....sa moara capra vecinului Domnule Gogu !
13
0
In italia si Spania cand mor sau se accidenteaza romani nevinovati,nu face nimeni atata tam-tam.Sa vedem ce se intampla cu fata asta de londra.Cati bani le-au dat spaniolii romanilor care au murit la metrou in Madrid la atentat?Nu am auzit ca niciunui roman plecat din tara sa fi primit macar 5000 de euro intr-un asemenea caz dar sa mai vb de sute de mii.Rusine justitiei romane. Imi pare rau ca si-a pierdut piciorul dar asta nu inseamna sa ne prostituam.
2
8
Motociclist si baut ? Parca nu miroase bine ..
1
3
Jigodia aia de Pata Alba pe care l.a muit toata parnaia? E rupt in cur de toti interlopii,
0
1
nu se poate asa ceva.coruptia in romania nu o sa moara in veci...
6
0
Pai daca americanii ne omoara cantaretii inseamna ca daca noi omoram spaniolii sa plateasca americanii polita ..
3
0
Incredibil dar adevarat !!! S-a intamplat in Romania ? atunci totul este posibil ! Tipic romanesc se incearca musamalizarea cazului ! Acest om a ramas invalid pe viata , cu siguranta si cu traume morale din cauza acestui accident. Cel ce a gresit sa plateasca si sa multumeasca celui de sus ca este sanatos, in schimb l-a nenorocit pe viata pe motociclist. Suma ceruta mi se pare destul de mica, sugerez vinovatului sa se puna in locul victimei. Atati ani tot sa intarziat cu sentinta si acum se incearca musamalizarea cazului.....rusine Romania !!!
14
3
Motociclistul era machit, nu ala cu masina.
6
5
Ce trist nu se poate asa ceva si dupa atatia ani cel vinovat inca nu isi asuma vina si cetateanul spaniol a ramas si fara picior rusine sa va fie ce nu aveti suflet
13
1
Ai gresit,platesti. Cand faci nasoale cu intentie,platesti si mai mult. Nimic mai simplu. Daca nu se intampla asa,atunci ce rost mai are sa faci legi,reguli,sa pretinzi sa fii asigurat impotriva agresiunilor,sa ceri siguranta? Cand nu se respecta regulile si se accepta asta,atunci nu mai este nevoie de reguli si se accepta anarhia.Pune-te in locul celui vatamat si atunci poate realizezi cam cum este treaba....
16
1
Nu si daca esti machit
8
2
Ce e asa uluitor?
1
0
Aceste daune sunt platite normal de asiguratorul RCA pana la vlaoarea maxima prevazuta in polita de asigurare a conducatorului auto, deci societatea de asigurare respectiva trebuie implicata de la inceput...
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102