REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii au început să deschidă ochii: au anunţat Poliţia că escrocii au vrut să-i înşele prin metoda Accidentul

Constănţenii au început să deschidă ochii: au anunţat Poliţia că escrocii au vrut să-i înşele prin metoda Accidentul

Replica API 2 decembrie 2015 | 00:00 181

Sesizări

Sesizări

Sursa foto: whsv.com

Înşelăciunile prin metoda Accidentul continuă să fie prezente în judeţul Constanţa. Numai că, iată că există şi oameni care au început să deschidă ochii şi să treacă repede peste impactul emoţional, pe care pun mare bază infractorii. Câteva persoane chiar au sunat la Poliţie şi au anunţat că au fost la un pas de a deveni victime. „După ce au fost acele acţiuni de amploare şi au fost destructurate mai multe grupări infracţionale, s-au mai înregistrat cazuri în Constanţa. Însă, în ultima perioadă, au existat persoane care ne-au sesizat că au fost sunate de către cei care acţionează prin această metodă.

Poliţiştii au fost la faţa locului şi au demarat anchete. Persoanele în cauză nu au fost înşelate”, au declarat, pentru „Replica”, surse din Poliţie. Menţionăm că metoda escrocilor este cam aceeaşi de fiecare dată. Victima este sunată de un individ care se recomandă fie avocat, fie medic, poliţist sau chiar o rudă şi îi aduce acesteia la cunoştinţă că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier, motiv pentru care este nevoie de o sumă de bani.

Pentru a nu deveni victima escrocilor, poliţiştii constănţeni recomadă să verificaţi imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru pentru confirmare). Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător.

Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini, nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. Nu daţi bani necunoscuţilor sub nici un motiv! În situaţii similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluţionat un accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, apelaţi imediat 112!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367