REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constănțenii deplâng situaţia JALNICĂ în care a ajuns Teatrul de Vară din Mamaia

Constănțenii deplâng situaţia JALNICĂ în care a ajuns Teatrul de Vară din Mamaia

Replica API 26 mai 2017 | 08:19 350

„Acesta e respectul față de artiști constănțeni... față de muzică şi cultură?”

„Acesta e respectul față de artiști constănțeni... față de muzică şi cultură?”

Teatrul de vară din staţiunea Mamaia, locul atâtor ediţii ale fetivalului cu acelaşi nume, arată ca după război. Scena este înconjurată de gunoaie şi buruieni, pereţii sunt scorojiţi, iar scaunele, altădată ocupate de spectatori, zac goale şi rupte. Nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile zecilor de artişti care au debutat aici.

În timp ce în tot judeţul, în pragul campaniei şi în campania electorală au fost declanşate adevărate curse ale asfaltării drumurilor,... cultura a rămas din nou la coadă! De exemplu, de ani buni, Teatrul de Vară al municipiului Constanţa şi Galeriile de Artă s-au transformat în veritabile ruine care adăpostesc, când şi când, oameni ai străzii!

Cum este posibil ca oamenii străzii să intre în galerie, să-şi aştearnă păturile şi să doarmă în incinta care reprezenta, odată, cultura... invităm autorităţile să afle şi, de ce nu, să reintroducă această clădire în circuitul anterior degradării! Scena s-a transformat în spaţiu pentru depozitarea resturilor, pereţii arată deplorabil, nimic din aspectul actual nu reaminteşte de anii de glorie ai acestui loc care găzduia spectacole de neuitat. Ceea ce este și mai interesant este faptul că Teatrul de Vară este păzit.

Doi agenți stau în incinta Teatrului de Vară și supraveghează atent orice mișcare. Ce or supraveghea numai ei știu, căci nici dacă vrei să mergi să furi ceva, nu mai ai ce. Boschetarii și-au făcut un adevărat culcuși la galeriile de artă ce odinioară adăpostea magazine selecte. „Buruieni pe scena unde se ținea cândva Festivalul de la Mamaia. Teatrul de Vară Soveja... o ruină. Acesta e respectul față de artiști constănțeni... față de muzică, cultură? Ne petrecem viața în mall-uri ridicate în parcuri... artiști chemați prin Cora... printre standuri... Rușine!! Când vom mai auzi aplauzele constănțenilor și a turiștilor ?” a afirmat Ionuț. A.

Teatrul de vară va intra în folosința universității ovidius

Conducerea județului a făcut o ofertă către Universitatea Ovidius, pentru a lua în folosință Teatrul de Vară, iar aceasta a acceptat. Zona va fi reabilitată și folosită de studenții de la Facultatea de Arte. Locul a fost deja igienizat de Consiliul Județean Constanța. „Teatrul de Vară este în paragină și este păcat pentru că a fost un pol de atracție. Vrem ca acea zonă să devină o zonă vie. Noi, prin voluntariat, vrem să reamenajăm zona și sperăm că până la începerea sezonului să fie gata. Toți putem contribui la această modernizare”, susținea rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină. Însă până în aceste momente se pare că nu s-a luat nici o măsură.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA STITI CA DIN TOATE ARTICOLELE SI COMENTARIILE REZULTA UN SINGUR LUCRU: LOCUITORII ORASULUI SUNT LIPSA DE EDUCATIE , CULTURA, CORECTITUDINE SI DE CREDINTA!!!!
1
0
Constantenii ar trebui sa deplanga situatia jalnica in care se afla toata Constanta,nu doar Teatrul de Vara
3
0
Nu deplange nimeni. Toti papagalii sunt in city mall
1
0
Si in text si in poze amestecati teatrul de vara Soveja cu teatrul de vara Mamaia. amandoua aloe Consiliului judetean Constanta. Nici voi nu stiti despre ce este vorba!
1
0
eu nu plang ,,astept sa se darame sa iau terenu.
0
0
Cine este proprietarul? Nu raspunde pentru faptul ca a lasat sa vse degradeze acest obiectiv? Daca o sa continuam asa , ca nimeni nu raspunde, terminam cu toate Uitati-va la Cazino si la alte cladiri unice. Constanta a fost condusa si este si in continuare,de semianalfabeti venetici, fara iubire pentru acest oras.
2
0
Intr-o zona aculturala toate institutiile sunt lafel. Conducatorii nostri vor oameni saraci fara scoala ,dar buni votanti.
3
0
Rezultatul anilor sub Mazare. Pare ca nu este departe nici Fagadau de asta. De fapt si cei ce se ocupa de cultura de azi nu au calitatile necesare . Trebuie schimbati .
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920