REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii ies DIN NOU în stradă din cauza relocării unei biserici

Constănţenii ies DIN NOU în stradă din cauza relocării unei biserici

Replica API 11 aprilie 2017 | 00:08 357

Relocarea bisericii Izvorul Tămăduirii cotinuă să provoace mare vâlvă în orașul de la malul mării! Locuitorii zonei Tomis III au obținut autorizație pentru un alt protest ce va avea loc marți seara (11 aprilie a.c.). Oamenii continuă să critice decizia autorităților locale de a rade de pe fața pământului locuri de parcarea în favoarea uneoi biserici.

Constănțenii se vor strânge din nou, marți, 11 aprilie a.c., în parcarea blocurilor O1, O2, O3 și O6 din zona Tomis III, loc unde biserica Izvorul Tămăduirii urmează a fi relocată. Este a doua manifestație organizată de locuitorii din zonă și nu numai, de data aceasta fiind una autorizată. Întreaga vâlvă a început încă de la sfârșitul lunii martie! Utilajele au intervenit în forță, iar zona a fost îngradită. Întrebat dacă i se pare normal ca o biserică să fie construită între blocuri, Decebal Făgădău a răspuns că nu i se pare normal ca o biserică să fie construită pe trotuar.

De asemenea, edilul a precizat că și biserica Sfântul Haralambie urmează a fi relocată. Ce susțineau atunci reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului? "Este vorba despre Biserica Izvorul Tămăduirii. Prima dată i s-a terenul tot între niște blocuri și nu i s-a acordat autorizație de construcție pentru că s-au descoperit în zonă niște țevi. Terenul s-a relocat acum în partea aceasta (n.r. Tomis III) și nu este vorba de nici o parcare pentru că din ce știm noi acolo nu au fost niciodată locuri de parcare plătite. Era un teren liber unde parcau oamenii.

Că sunt niște oameni nemulțumiți, noi putem înțelege că democrația are și niște neplăcre. Dar, în același timp, trebuie să ne uităm și la sutele de mulțumiți care au solicitat biserica în acea zonă. La momentul în care s-a început acea parohie nu era nici o biserică pe distanță de kilometri. În 2002 s-a înființat, în 2007 s-a obținut s-a relocat terenul și acum doi ani s-a eliberat certificatul de construcție. Abia acum se demarează lucrările", a precizat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sui care este, ma rog, distanta acceptabila pana la cea mai apropiata fabrica de bani BOR? 100m? Nu mai bine dam fiecare cate o camera din apartament sa faceti o mica capela si sa dam in rand de chei la popa? Morala: Construiti Romani cum si unde va vine, ca se rezolva dupaia.
0
0
Bisericile si manastirile trebuie demolate , iar popalaii si calugarii trimisi la munca in mina sau la saparea canalului Dunare - Bucuresti !
0
0
O SA VA BATA CLOPOTELE IN BALCON
2
0
Nu mai bine le relocati in afara orasului?
3
0
trebuie sa se sfarseasca odata nebunia cu bisericile sa se construiasca camine penru batrani este posibil la Constanta un singur camin ...cat de lunga este lista de asteptare in anii care au trecut de la revolutie cate camine sociale sau cladit si cate spatii verzi au fost valorificate preturi de nimic in rate si trecute in mediul privat pentru samsarii imibiliari sa se opresca aceasta nebunie dl primar alocati terenuri si ocupati-va de batrani dar nu prin biserici
2
0
sa faca si un cimitir langa biserica..
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367