REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii participă la marşul unionist de la Bucureşti

Constănţenii participă la marşul unionist de la Bucureşti

Replica API 21 octombrie 2016 | 23:02 341

Zeci de constănţeni vor pleca sâmbătă, 22 octombrie, la Bucureşti, unde va avea loc marşul celor de la Platforma Unionistă Acţiunea 2012, intitulat „Lupta pentru Basarabia”. Punctul de întâlnire pentru cei care doresc să se alăture evenimentului va fi la Harta Mozaic de la Parcul Primăriei, de la ora 08:30.

Unul dintre organizatorii acestei plecări, Codruţ Burdujan, a declarat pentru „Replica”: „Vor fi două autocare care vor putea fi folosite de către oameni care vor confirma că vor veni. Patricia Iercoşan mă secundează în organizare şi alături de mai multe persoane cu care am pornit o mişcare civică în Constanţa, vrem să subliniem importanţa reunirii cu Republica Moldova. Este un moment foarte bun să fim uniţi”. Marşul de la Bucureşti va porni de la ora 14:00, de la Hanul lui Manuc şi va avea următorul traseu: Piaţa Unirii (de la Hanul lui Manuc) - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei, cu întoarcere pe acelaşi traseu şi defluire în Piaţa Universităţii. Toată mişcarea va dura până la ora 17:00, după cum anunţa liderul Acţiunii 2012, George Simion. „Mişcarea unionistă este în amploare şi atragem atenţia înspre împlinirea centenarului de la Unirea din 1918. Ne aşteptăm la 10.000 de oameni în stradă şi facem apel la bucureşteni, dar şi la alte persoane care vor veni din ţară să se alăture. Vor fi 1.000 de persoane din Republica Moldova prezenţi la marş. De asemenea, consider că programul domnului Cioloş, unde vorbeşte de centenarul 1918 este irelevant căci facel apel la generaţiile următoare, când în momentul de faţă există această înclinaţie unionistă”, a declarat liderul Acţiunii 2012, George Simion.

2 autocare vor pleca de la Constanța

Constănțenii se alătură prin două ONG-uri la marș: Platforma Unionistă Acțiunea 2012 – filiala Constanța și Grupul de la Harta Mozaic, condusă de organizatorul plecării, Codruț Burdujan. „În primul rând, mișcarea unionistă de la Constanța este una puternică, sprijinită de multe persoane care s-au remarcat pe plan local și nu numai prin acțiuni naționaliste. Plecarea are loc la 8 jumate, sâmbătă dimineață, iar până acum avem 80 de persoane confirmate, și avem la dispoziție 2 autocare. Cine dorește să se mai alăture, să acceseze evenimentul de pe pagina de Facebook și să lase mesaj. Facem, de asemenea, apel și celor care vor să se alăture cu propriile vehicule. Vom pleca în coloană. Fluiere, portavoci, haine speciale în caz de ploaie, steaguri, îmbrăcăminte adecvată pentru un marș lung – cam astea ar trebui să aibă oamenii la ei”, a adăugat Codruț Burdujan. Este al cincilea marș din București al acestei organizații și de fiecare dată a avut scopul de a prezenta Pactul pentru Basarabia. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este coaliția organizațiilor civice din România, Republica Moldova și Diaspora care susţin prin acțiuni și inițiative constante unirea celor două state românești.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108