REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănțenii și turiștii, încântați de atmosfera exotică din Gara Constanța

Constănțenii și turiștii, încântați de atmosfera exotică din Gara Constanța

Replica API 2 decembrie 2015 | 10:30 331

Palmierii dau un aer estival

Palmierii dau un aer estival

Gara din Constanța s-a transformat în sezonul rece într-un loc exotic, deoarece aici au fost adăpostiți palmierii din stațiunea Mamaia. Deși afară aerul este unul destul de rece, cei care ajung în Gara Constanța sunt primiți de zeci de palmieri care dau un aer estival. Aceștia au fost aduși în urmă cu câteva zile și vor rămâne pe toată perioada anotimpului rece. Privită în ansamblu, Gara din Constanța este mult mai frumoasă acum. Este prima gară din România cu palmieri.

Reprezentanții CFR Constanța au hotărât să le pună la dispoziție patronilor de hoteluri din Mamaia spațiile comerciale din incinta gării pe care nu a dorit nimeni să le închirieze. Hotelierii nu plătesc taxă pentru spațiul ocupat, cu condiția să aibă grijă permanent de palmieri. Constănțenii, dar și turiștii, par să fie încântați de acest lucru, fapt pentru care mai multe persoane că inițiativa este una bună: „Este un lucru foarte frumos, trebuie să ne obișnuim cu frumosul. Este un lucru foarte plăcut, eu sunt încântată de verdeață. În toate țările gările sunt pline de frumusețe și de verdeață.

Am fost cam peste tot în lume și peste tot gările sunt minunate. Trebuie să pornim și noi către frumos, deoarece în toate gările din lume este o splendoare”, a declarat Georgeta, 54 de ani, din Constanța. O altă persoană a apreciat și ea palmieri: „Vara nu prea ajung în stațiune pentru că la vârsta mea nu prea pot, așa că palmierii aceștia sunt un lucru frumos. Mai schimbă aerul gării. Foarte bine că i-au adus aici, este un lucru bun și plăcut” Mariana, 67 de ani, Constanța.

Un domn a precizat că în momentul în care a ajuns în gară, pentru un moment nu a știut dacă a coborât bine: „Eu sunt din Fetești de fel, dar în ultimul timp vin foarte des la Constanța. Acum câteva zile când am intrat în gară și am văzut palmierii, nu am știut dacă asta este gara.

Apoi soția mi-a spus că văzuse ea ceva pe la televizor, dar că a crezut că o să fie pe timp de vară. Mie, personal, îmi place și mi se pare că dă o altă nuanță gării”, a declarat Mihai, 49 de ani, din Fetești. În această perioadă cei care sosesc la Constanța, prin intermediul CFR, vor fi întâmpinați de palmieri. Ce mai lipsește din peisaj sunt câteva domnișoare care să danseze ca la carnaval.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218