REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constantinescu, NERVI la la Curtea Supremă

Constantinescu, NERVI la la Curtea Supremă

Replica API 29 iunie 2016 | 00:00 211

Spectacol!

Spectacol!

Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu a făcut, din nou, spectacol la instanţă! Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost adus marţi, 28 iunie a.c., la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo s-a judecat contestaţia formulată împotriva deciziei Curţii de Apel Constanţa, din 14 iunie, instanţă care i-a menţinut măsura arestului preventiv. Constantinescu, aşa cum ne-a obişnuit, de altfel, nu s-a sfiit să facă, din nou, circ la instanţă. Supărat că magistraţii încă îl menţin în arest, fostul politician a declarat: „Văd că pedofilii şi criminalii sunt trataţi în libertate şi eu sunt anchetat pentru abuz în serviciu, care este neconstituţional”.

Referitor la neconstituționalitatea abuzului în serviciu, Curtea Constituițională s-a pronunţat, pe 14 iunie a.c., asupra dezincriminării acestei infracţiunii. Magistrații au admis, în unimitate, că abuzul în serviciu e parțial neconstituțional. Concret, Curtea a decis ca sintagma ''in mod defectuos'', cuprinsă în cadrul reglementării infracțiunii de abuz în serviciu, se traduce prin încălcarea legii. Adică, Nicușor Constantinescu și alți aleși locali penali, actuali sau foști, nu vor scăpa de dosarele procurorilor, și nici de trimiterile în judecată.

Tot la Curtea Supremă, întrebat ce părere are despre condamnarea din 28 iunie, în dosarul Curții de Conturi, Constantinescu a precizat că este o "condamnare politică". Avocata lui Constantinescu, Monica Angheluș, a prezentat la IICJ documente prin intermediul cărora probează că al său client nu a lipsit nejustificat de la termenele de judecată, acesta fiind internat îns pital. Magistrații au rămas în pronunțarea, în ceea ce privește cererea sa.

Reamintim că Nicușor Constantinescu se află în arest din 20 mai, când Curtea de Apel Constanţa a admis cererea procurorilor DNA. Procurorii spun că Nicuşor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată. La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu.

Decizia nue definitivă, urmând ca instanța ierarhică, respectiv Curtea de Apel, să dea pronunțarea în acest dosar miercuri, 29 iunie a.c. Nicuşor Constantinescu a mai „bifat“ o condamnare, într-un alt dosar, tot p efond. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, 27 iunie a.c., pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, la 6 ani închisoare, cu executare. Decizia nu e definitivă. Totodată, instanţa a menţinut măsura arestului preventiv. În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat de de abuz în serviciu în formă continuată. Inculpat mai este Adrian Gâmbuţeanu, fostul director al RAEJDP, care a fost condamnat la 4 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare, tot cu executare.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920