REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conținut scăzut de umiditate pentru grâul de toamnă în Banat și Dobrogea; rezerve de apă apropiate de optim în Maramureș și Muntenia

Conținut scăzut de umiditate pentru grâul de toamnă în Banat și Dobrogea; rezerve de apă apropiate de optim în Maramureș și Muntenia

Replica API 13 martie 2017 | 00:00 235

Agrometeo:

Agrometeo:

Conținutul de umiditate în cultura grâului de toamnă se va situa în limite scăzute în zona Banatului și a Dobrogei, dar și pe suprafețe extinse din Transilvania, Oltenia, Moldova și Crișana, vestul, sudul și izolat în estul Munteniei, potrivit prognozei agrometeorologice realizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 11 - 17 martie 2017, conform agerpres.ro.

Pe de altă parte, rezerva de apă a solului agricol va înregistra valori satisfăcătoare în Maramureș, pe suprafețe extinse din Muntenia, nordul Crișanei și al Transilvaniei, sudul și local în estul Moldovei, izolat în nordul Olteniei. Aprovizionarea cu apă pe profilul de sol 0-20 cm (ogor) va prezenta valori satisfăcătoare și apropiate de optim, în majoritatea regiunilor agricole.

"În cea mai mare parte a Transilvaniei, Dobrogei, nord-vestul și vestul Banatului, estul și local în centrul și sudul Olteniei, izolat în estul Munteniei se vor semnala deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată și izolat puternică)", relevă prognoza.

Din punct de vedere meteorologic, perioada următoare se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, la nivelul întregii țări, temperatura medie diurnă a aerului încadrându-se între 0 — 10 grade Celsius, limite apropiate de mediile multianuale, în majoritatea regiunilor.

Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 3 — 14 grade Celsius, în cea mai mare parte a teritoriului agricol, iar cea minimă se va situa între—3 și 6 grade Celsius, în majoritatea zonelor de cultură, valorile cele mai scăzute fiind posibile în depresiuni, unde izolat vor fi condiții de producere a înghețului superficial la sol.

De asemenea, în perioada menționată se prognozează precipitații sub formă de ploi pe aproape întreg teritoriul agricol, dar și mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în nordul și centrul țării, acestea fiind însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit prognozei, cantitățile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614