REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Contract de la CNADNR pentru asociatul anchetat de DNA al familiei Rovanei Plumb

Contract de la CNADNR pentru asociatul anchetat de DNA al familiei Rovanei Plumb

Replica API 4 martie 2016 | 23:54 2337

Conexiuni spectaculoase

Conexiuni spectaculoase

Decizie bizară a şefilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care au atribuit un contract unei firme în cazul căreia tot ei au reziliat în trecut o înţelegere similară, pe fondul unor acuzaţii de corupţie. Mai mult, patronul firmei este anchetat de DNA după ce ar fi dat şpagă pentru contractele aceleiaşi companii de stat.

Cireaşa de pe tort: afaceristul în cauză este asociat cu familia Rovanei Plumb, fost ministru şi lider marcant PSD, dar poate fi considerat şi un apropiat şi al Adriean Videanu, ţinând cont de faptul că soţia sa a fost purtătoarea de cuvânt şi protejata fostului lider PDL, ministru şi primar al Capitalei. Şi, pentru a înţelege cât de bine este ancorat în sistem acest om de afaceri, trebuie spus că este asociat şi cu familia unui general ISU într-o firmă cu profil PSI, care vinde lucrări fără de care nici o firmă din România nu primeşte autorizaţie de la acelaşi ISU.

CNANDR a atribuit pe 22.02.2016 un contract privind realizarea de „Marcaje rutiere prefabricate şi covoare antiderapante pentru reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale- Lot 1- DRDP Bucureşti; Lot 2- DRDP Craviova”. Contractul în valoare de 2.608.848 lei, fără TVA, a fost atribuit firmei Anduna Servimob SRL SRL din Bucureşti, în urma unei licitaţii la care aceasta a fost singura participantă. Anduna Servimob SRL este un nume cu o notorietate deosebită în contextul afacerilor crescute cu banii CNADNR.

În toamna lui 2013, şefii companiei naţionale de drumuri anunţau rezilierea unui contract de 7,5 milioane de euro atribuit asocierii dintre Anduna Servimob SRL şi Teo Trans Consulting SRL, după ce ANI a sesizat DNA cu privire la faptul că cea din urmă era patronată chiar de fratele şi mama şefului de Achiziţii din CNADNR, Theodor Răzvan Emil Teodorescu. Dacă în cazul familiei Teodorescu putem vorbi despre prostie pură, lucrurile sunt mult mai sofisticate în ceea ce priveşte prima firmă. Anduna Servimob SRL este deţinută de Radu Bonciu şi Florin Marius Drăguţ, asociat majoritar şi administrator.

În vârstă de 43 de ani, Drăguţ este un privilegiat al sistemului, date fiind conexiunile sale foarte solide cu lideri politici şi şefi din structurile de siguranţă ale statului. Afaceristul anchetat de DNA pentru că ar fi dat mită în schimbul obţinerii de contracte cu CNADNR deţine prin Eurostar Construct SRL 50% din Mega Construct Grup SRL, restul de 50% revenind firmei Prime Time Construct SRL, controlată de Andrei şi Dan Plumb, adică fiul, respectiv soţul Rovanei Plumb.

Asociat cu nume importante din Transporturi, implicat şi în afacerile unui general ISU

„Încuscrirea” cu familia importantului lider şi fost ministru PSD nu este singurul atu politic al lui Florin Marius Drăguţ. Beneficiarul unor contracte de milioane de euro de la CNADNR este soţul Ninei Drăguţ, fosta purtătoare de cuvânt şi protejata lui Adriean Videanu, fost marcant lider PDL, ministru şi primar al Capitalei. Mai mult, Florin Marius Drăguţ este fondator, alături de Cosmin Aurelian Udor, Mihai Gabriel Popescu, Horaţiu Cosmin Udrişte, Orlando Cosmin Ionescu şi Prometeu Consulting SRL al firmei Servicii de Pompieri Descarcerare SA, specializată în lucrări de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), după cum se arată într-o investigaţie publicată în noiembrie 2015 de riseproject.ro.

O companie cât se poate de selectă: Mihai Gabriel Popescu, zis Mişu Pricopsitu, era consilierul fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban, Horaţiu Cosmin Udrişte este fiul deputatului PNL Gheorghe Udrişte, fost şef Metrorex şi director în Primăria Capitalei, iar Cosmin Aurelian Udor este fiul generalului cu două stele Aurel Udor, inspector şef al ISU Bucureşti la data înfiinţării firmei de PSI. Revenind la Anduna Servimob SRL, firma contractoare a CNADNR are ca domeniu de activitate construcţia de drumuri şi a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 18.806.623 lei şi un profit net de 194.980 lei, cu 49 de angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108