REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Controale în Portul Constanţa, vizate fiind şi firmele lui Mircea Băsescu

Controale în Portul Constanţa, vizate fiind şi firmele lui Mircea Băsescu

Replica API 24 iulie 2014 | 00:00 182

Din dispoziţia inspectorului general, chestor general de poliţie Petre Tobă, Poliţia Română a declanşat o amplă acţiune de verificare a legalităţii mărfurilor transportate în Portul Constanţa, în scopul prevenirii activităţilor ilicite, ce afectează atât veniturile bugetare, cât şi mediul concurenţial. Vor fi vizate în special transporturile de cereale, dar şi celelalte transporturi cu produse autohtone (lemn, deşeuri metalice şi nemetalice etc.). Totodată, sunt vizate şi firmele lui Mircea Băsescu.

Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare şi ieşire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanţa. Astfel, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, efective din cadrul Poliţiei Române acţionează în sistem integrat pentru verificarea şi controlul legalităţii transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Activităţile se desfăşoară în puncte de microfiltre, fiind verificată legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa.

Echipele de control scanează documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar (societatea din port) către societăţile furnizoare. Această activitate are rolul de a identifica societăţile comerciale şi persoanele care controlează societăţile implicate în activităţile evazioniste.

De asemenea, poliţiştii efectuează verificări directe pentru a stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate.

La acţiune participă poliţişti de la toate structurile Poliţiei Române care acţionează conform competenţelor de linie. De asemenea, pentru desfăşurarea activităţilor, alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost detaşaţi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614