REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Copilul din barca atacată pe Lacul Taşaul suferă de şoc traumatic acut

Copilul din barca atacată pe Lacul Taşaul suferă de şoc traumatic acut

Replica API 19 octombrie 2011 | 00:00 1570

Agresorul a fost reţinut

Agresorul a fost reţinut

Iucsel Talip, bărbatul care a atacat cu barca mai mulţi afacerişti în largul Lacului Taşaul a fost reţinut, ieri, urmând să fie prezentat cu propunere de arestare pentru tentativă de omor deosebit de grav. Reamintim că la sfârşitul lunii septembrie, trei oameni de afaceri au fost atacaţi pe Lacul Taşaul, cu o barcă. În ambarcaţiunea în care se aflau cei trei bărbaţi se afla şi un copil de 10 ani. Cel reclamat ca responsabil pentru atac este reprezentantul firmei care a concesionat luciul de apă.

Pe data de 29 septembrie, fostul director al Ecoterm Năvodari, Florin Baciu, împreună cu fiul său de 10 ani şi patronii a două hoteluri, s-au deplasat cu o ambarcaţiune spre insula Ada. La întoarcere, aceştia au fost atacaţi de o barcă în care se afla Iucsel Talip, deşi acestuia i se explicase faptul că nu sunt la braconat, iar navigaţia pe lac este "la liber". "Ne-a întrebat ce căutăm acolo şi dacă vrem să ne înecăm în plasele lor de pescuit. I-am explicat că noi nu pescuim, dar şi faptul că Lacul Taşaul a fost declarat de agrement, aşa că ne putem deplasa pe el. I-am spus că am mers pe insula Ada, întrucât vroiam să vedem dacă este interesant să ne înscriem şi noi la licitaţie pentru a cumpăra terenuri acolo. Cu toate că i-am explicat respectivului, ba chiar l-am ajutat să tragă barca lui de a noastră, ulterior s-a îndepărtat, a luat viteză şi a venit spre noi cu intenţia clară de a ne lovi. Ne-a lovit barca, apoi a întors şi a venit încă o dată în noi. Izbitura a fost atât de puternică încât cârmaciul nostru, Adrian Buzea, patronul hotelului Max, a sărit peste bord. A treia oară, angajatul Pescom a venit către Adrian, cu intenţia să îl calce cu barca. S-a ferit la timp" - este un fragment din declaraţia oferită de Florin Baciu chiar în ziua incidentului, atât poliţiştilor, dar şi presei. Între timp, cei atacaţi au depus plângere şi la Parchet, iar patronul de hotel mai-sus amintit şi-a scos certificate medico-legal pentru rănile suferite. La rândul său, Florin Baciu susţine că şi-a dus copilul la psihiologul Institutului de Medicină Legală: "A fost expertizat. Diagnosticul este şoc traumatic acut. La câteva zile după ce a fost depusă plângerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a venit şi "verdictul": atacatorul, adică Iucsel Talip, a fost reţinut. Separat de acest incident grav, menţionăm că, ulterior, alte persoane decât cele implicate în scandalul de pe lac, au mers şi au spart un geam al societăţii la care lucrează Iucsel Talip. Şi această acţiune a fost înregistrată în evidenţele Poliţiei, fiind în cercetare. Pe de altă parte, interesant însă şi un alt comentariu al părţii vătămate. Astfel, Florin Baciu a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că a depus sesizare şi la Parchet întrucât s-a temut că... Poliţia nu îşi va face corespunzător datoria. "Justiţia (Parchetul-n.r.) şi-a făcut datoria în acest caz. Am depus plângerea şi la Parchet pentru că între Talip Servent (n.r.-rudă cu Iucsel Servent, cel reţinut) şi şeful Poliţiei Năvodari, Mihai Tănăselea, este o prietenie şi m-am gândit că nu îşi va face treaba. Una peste alta, în ciuda zvonurilor, poliţiştii şi-au făcut treaba, mai ales că au fost coordonaţi de procuror", a mai declarat Florin Baciu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prietenii lui Chelaru au pus mana pe lac , Galiceanu Emanuel il “ pazeste “
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614