REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Corduneanu, aflat sub control judiciar pentru trafic de arme: ”Cine râde la urmă, râde mai bine. Rușine DIICOT”

Corduneanu, aflat sub control judiciar pentru trafic de arme: ”Cine râde la urmă, râde mai bine. Rușine DIICOT”

Replica API 19 octombrie 2014 | 12:36 544

Costel Corduneanu a fost reţinut de procurori după ce ar fi comandat o armă letală de la un interlop periculos din Târgovişte, Florin Ghinea, zis „Ghenosu“. Costel Corduneanu ar fi înmânat ulterior pistolul unui alt interlop, din judeţul Constanţa. Un revolver de 9 milimetri, a fost descoperit în maşina constănţeanului Ovidiu Ranzburg, într-un sat de lângă municipiul Vaslui, notează ziaruldeiasi.ro. Din acel moment, în caz a fost implicat şi avocatul vasluian Neculai Horobeţ, care a încercat să o determine pe concubina lui Ranzburg să dea declaraţii mincinoase în faţa autorităţilor. Instanţa a decis cercetarea acestora în libertate, cei doi interlopi urmând a se afla sub control judiciar. La audieri, Ranzburg şi Iarcă au fost reprezentaţi de avocatul vasluian Neculai Horobeţ. Acesta din urmă ar fi sunat-o pe concubina interlopului constănţean, în­dem­nând-o pe aceasta să-şi schimbe de­claraţiile date iniţial în faţa anchetorilor, în care precizase parcursul armei şi cum aceasta ar fi urmat să ajungă la Cor­du­neanu. De asemenea, Ranzburg ar fi luat legătura cu interlopul „Ghenosu“, care este în spatele gratiilor în prezent, relatându-i acestuia că a fost prins cu pistolul care ar fi trebuit să ajungă la Costel Corduneanu. O zi mai târziu, procurorii au efectuat per­cheziţii la domiciliul liderului clanului interlop. „Cu ocazia percheziţiilor, la domiciliul inculpatului Constantin Cor­du­neanu au fost găsite mai multe agende care conţin însemnări cu privire la arme şi sume de bani“, au mai precizat pro­cu­rorii ieşeni. „Din punctul meu de vedere, nu există nici un fel de probe care să-l incrimineze pe clientul meu“, a declarat Ciprian Mitoşeriu, unul dintre avocaţii li­derului clanului interlop. Costel Cordu­neanu, avocatul Neculai Horobeţ şi Ovidiu Ranzburg au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri, ei fiind la Curtea de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea DIICOT, dar Parchetul va contesta decizia.

După ce a fost eliberat, Costel Corduneanu a dat declaraţii şi ulterior a postat un mesaj pe Facebook: "Acum 2 zile procurorii DIICOT au emis o ordonanţă de reţinere pe numele meu pe motiv "grup infracţional organizat şi contrabandă calificată"...Băi voi sunteți sănatoși?? Pe ce dovezi mă rețineți?? Mi-ați devastat mașina mi-ați luat actele, lucrurile personale, îmi ascultați telefoanele.... Băi nebunilor fiecare om are dreptul la LIBERTATE în vorbire. La dosar NU EXISTĂ dovezi pt care aș fi facut eu așa ceva nici convorbiri nici fapte NIMIC. Și fac eu rău că vă cer despăgubiri și daune morale?? Scriu aici pt că știu că citiți voi ăia, vă știți voi, de acolo de sus care îmi vreti răul... Dar pot să zic un lucru doar, cine râde la urmă râde mai bine!! DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE să vadă lumea de cine e condusă țara asta și NU mă refer la președinte, mă refer la cei care conduc DIN UMBRĂ (magistrat, procurori și așa mai departe) RUȘINE DIICOT, RUȘINE JUSTIȚIA ROMÂNĂ,BĂGAȚI OAMENI PE AREST NEVINOVAȚI!! ȘI VĂ PLÂNGEȚI CĂ A CRESCUT RATA INFRACTIUNILOR!".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614