REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cornel Panait ameninţă că îl dă în judecată pe Florin Iordănoaia!

Cornel Panait ameninţă că îl dă în judecată pe Florin Iordănoaia!

Replica API 11 martie 2016 | 13:39 1662

TENSIUNI la UMC

TENSIUNI la UMC

Cornel Panait

Florin Iordănoaia, şeful Departamentului Management în Transporturi din cadrul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval - UMC îl acuză pe Cornel Panait că nu are dreptul să candideze pentru funcţia de rector întrucât în perioada 2004-2012 a ocupat acest post, ducând la bun sfârşit 2 mandate. Iordănoaia este supărat pe actualul prorector, considerând ilegală candidatura acestuia şi că ar trebui să iasă la pensie. În replică, Cornel Panait susţine că are aprobarea Comisiei Electorale Centrale pentru a candida la funcţia de prorector. Mai mult chiar, Panait susţine că după încheierea alegerilor va analiza posibilitatea de a-l da în judecată pe Iordănoaia pentru prejudiciul adus atât imaginii lui, cât şi imaginii universităţii.

În pragul alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii Maritime Constanţa, s-au creat anumite tensiuni între cadrele didactice, care nu fac cinste instituţiei. Florin Iordănoaia, şeful Departamentului Management în Transporturi din cadrul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval face acuzaţii grave, iar vizat este prorectorul Cornel Panait. „Vineri 11.03.2016 se vor desfăşura alegerile pentru funcţia de Rector. În cursa pentru conducerea UMC în următorii 4 ani s-au înscris actualul Rector Prof. Univ. Dr. Ing. Violeta Ciucur, Conf. Univ. Dr. Ghiorghe Bătrînca şi Prorector Prof. Univ. Dr. Ing. Cornel Panait.

Candidatura lui Cornel Panait, fost rector în perioada 2004-2012 şi prorector din anul 2012 până în prezent, pentru cel de-al treilea mandat, este ilegală, încalcă Legea nr. 1/2011, art. 213, care prevede că “o persoană nu poate ocupa funcţia de rector la aceeaşi instituţie de învăţământ superior pentru mai mult de două mandate succesive, complete”. Panait a ocupat funcţia de rector două mandate complete, nu a a avut întreruperi aşa că participarea sa la alegeri este ilegală. În plus la data de 25.03.2016 acesta împlineşte vârsta de 65 de ani şi ar trebui să iasă la pensie“, spune Iordănoaia. Panait susține că Iordănoaia a vrut să devină conferențiar universitar și nu a reușit din cauza faptului că ar fi mințit în privința lucrărilor științifice pe care spunea că le-a scris:

”Domnul acesta are un grad de nemulțumire în interiorul său legat de faptul că atunci când a dorit să acceadă la funcția de conferențiar universitar nu a avut posibilitatea să o facă. Noi în universitate avem o comisie care verifică dacă ceea ce susțin cadrele didactice că au scris, din punct de vedere al activității lor științifice. Două lucrări cu care se prezenta domnul Iordănoaia nu au fost găsite. Ca urmare, noi am mers la Academia de Studii Economice și acolo ni s-a spus să nu ne mai interesăm de pomană pentru că acele lucrări nu există. În momentul în care a fost pus în fața faptului împlinit, și-a retras dosarul”, a declarat pentru ”Replica” Cornel Panait, prorectorul UMC.

Panait spune că Iorndănoaia îl consideră ”principalul opozant în calea evoluției sale profesionale”: ”Domnul Iordănoaia a candidat și anul trecut pentru funcția de director de departament, iar colegii nu l-au votat. În mandatul din 2016, când au fost alegeri pentru funcțiile din Senat, și-a depus candidatura pentru Senat, și colegii nu l-au votat nici acum. Domnul Iordănoaia consideră că eu sunt opozantul principal în calea evoluției sale profesionale. La un moment dat zicea că preluarea Sălii Hidrotehnica ne-a adus într-o lumină proastă pe noi. Lucru pe care nu pot să-l înțeleg pentru că acea sală a fost a Ministerului Educației, care ne-a dat-o nouă în administrare pentru a ne desfășura activitățile”, susține Panait.

Actualul prorector spune că are aviz favorabil de la Comisia Centrală de Alegeri în ceea ce privește candidatura sa și că, după terminarea procesului electoral va analiza posibilitatea de a-l da în judecată pe Iordănoaia: ”Eu am intervievat Comisia Centrală de Alegeri care a spus că nu este nici un impediment ca eu să candidez încă o dată. În Comisia Centrală exsită și un jurist care, uitându-se la toată legislația, a convenit că această candidatură care îndeplinește criteriile legale. Însă pentru materialul pe care Iordănoaia l-a trimis la presă, și a prejudiciului de imagine pe car l-a făcut atât către universitate, cât și către mine personal, așteptăm să se termine alegerile pentru a analiza posibilitatea de a-l da în judecată”, a adăugat Cornel Panait.

Geanina DRĂGOI

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/alegeri-la-umc-violeta-ciucur-si-a-retras-candidatura-265679/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614