REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Costineşti şi Mamaia, raiul consumatorilor de etnobotanice şi ecstasy. Tineri, prinşi de jandarmi cu pliculeţele "magice" în buzunar

Costineşti şi Mamaia, raiul consumatorilor de etnobotanice şi ecstasy. Tineri, prinşi de jandarmi cu pliculeţele "magice" în buzunar

Replica API 18 august 2014 | 00:00 232

Cum s-au distrat turiştii veniţi pe litoral: cu substanţe halucinogene

Cum s-au distrat turiştii veniţi pe litoral: cu substanţe halucinogene

Fenomenul consumului de etnobotanice şi a drogurilor a devenit îngrijorător. Staţiunile de la malul Mării Negre sunt invadate de iubitorii de substanţe halucinogene. Nu trece săptămâna ca jandarmii să nu raporteze astfel de cazuri. Astfel, în perioada 15-16 august, jandarmii au surprins în Costineşti, trei tineri care aveau asupra lor, 14 pastile şi două pliculeţe cu sustanţă verde şi albă.

"Vineri, 15 august a.c., ora 01.30, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei public în staţiunea Costineşti, pe faleză, a observat o persoană care şi-a deschis un pliculeţ din plastic transparent care conţinea mai multe pastile. La vederea militarilor, R.S., de 20 de ani, a început să se agite, a aruncat pe jos o pastilă şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra acestuia, jandarmii au mai găsit în buzunarul de la pantaloni, plicul care conţinea alte 13 pastile cu forme ovale, de culoare roşie. A declarat că sunt pastile de MDA şi le-a cumpărat cu 30 de lei/ bucata, de la o persoană din Constanţa. Sâmbătă dimineaţa, ora 01.00, jandarmi au surprins doi tineri, de 23 şi 26 ani, care-şi confecţionau ţigarete artificiale, folosind plicuri în care se aflau substanţe vegetale de culoare verde şi albă", au declarat reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă "TOMIS" Constanţa. Jandarmii şi-au continuat activitatea şi în zona "Podului de Butelii" din Constanţa. Patru tineri cu vârste cuprinse între 20-27 ani aveau asupra lor 16 plicuri cu substanţă vegetală de culoare verde. Alţi şapte tineri au fost prinşi în Mamaia. Aveau asupra lor, jointuri, şase pastile şi cinci pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde-maroniu. "Sâmbătă, 16 august a.c., ora 13.00, un echipaj care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în nordul staţiunii Mamaia, în apropiere de plajă, a observat mai multe persoane care-şi confecţionau jointuri. La vederea militarilor, cele şapte persoane, cu vârste cuprinse între 18-23 ani, au început să se agite. La controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau, jandarmii au mai găsit şase pastile de culoare violet, cinci pacheţele de staniol cu substanţă vegetală şi un dispozitiv metalic tip grinder, cu ajutorul căruia au mărunţit substanţele halucinogene pentru a le folosi la prepararea ţigaretelor. Au declarat că pastile sunt de Ecstasy şi le-au cumpărat de la o persoană din Năvodari", au precizat jandarmii. Jointurile, pacheţelele şi pastilele de Ecstasy găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor. Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369