REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Crimă la Castelu: şi-a înjunghiat fratele în inimă şi a fugit cu calul până la Galeşu, unde l-a vândut

Crimă la Castelu: şi-a înjunghiat fratele în inimă şi a fugit cu calul până la Galeşu, unde l-a vândut

Replica API 3 iulie 2015 | 23:16 259

Prins la Gara Constanţa

Prins la Gara Constanţa

Şaban Emurah

O crimă terifiantă a zguduit liniştea ce se aşternuse peste localitatea Castelu în după-amiaza de joi, 2 iulie. Mai mulţi fraţi s-au luat la ceartă, unul dintre ei fiind înjunghiat în inimă. Agresorul a fugit de la faţa locului cu un cal, pe care l-a vândut la Galeşu. De acolo a fost luat cu o căruţă de către nişte localnici, până în Poarta Albă, de unde s-a urcat într-un microbuz cu destinaţia Constanţa. Oamenii legii au început să-l caute pe la rude, prin zona Flămânda, fiind prins după câteva ore în Gara Constanţa.

Şaban Emurah, în vârstă de 20 de ani, locuieşte cu fraţii, vreo 3 la număr, concubinele acestora, cât şi alte rude, la Castelu. Casele se aflau în aceeaşi curte, motiv pentru care mai tot timpul şi-l petreceau împreună. Potrivit localnicilor, familia Şaban se stabilise în localitate de vreo câţiva ani, venind din municipiul Constanţa. În dimineaţa de joi, 1 iulie, au sacrificat o oaie, după care s-au aşezat la masă. Au mâncat, au consumat băuturi alcoolice, ulterior izbucnind un conflict spontan între Şaban Emurah şi un frate. După un schimb acid de replici, un alt frate, în vârstă de 18 ani, s-a băgat între cei doi, cu intenţia de a aplana conflictul. Numai că Emurah s-a enervat şi mai tare şi şi-a adus aminte că acesta i-ar fi făcut avansuri, cândva, concubinei lui. A pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat direct în inimă. Victima a căzut secerată la pământ. Cei aflaţi la faţa locului au sunat la 112, cadrele medicale şi oamenii legii ajungând cu promptitudine. Din nefericire, tânărul căzut la pământ nu a mai putut fi salvat. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. În timp ce poliţiştii şi procurorii demaraseră cercetările la faţa locului, Şaban gonea cu un cal înspre Galeşu. Acolo a intrat în vorbă cu o femeie, căreia i-a vândut animalul, după care a rugat nişte localnici să-l ia cu căruţa până în Poarta Albă. Ajuns la destinaţie, individul a urcat în primul microbuz cu destinaţia Constanţa. Anchetatorii au pornit pe urmele lui, căutându-l în cartierul Flămânda, acolo unde ar sta mai multe rude de-ale lui. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Suspectul a fost prins ulterior în zona Gării din Constanţa şi a fost condus la audieri. Şaban Emurah a declarat, în primă fază, că nu este vinovat, că nu el l-a omorât, după care a început să plângă. A revenit asupra celor declarate, menţionând că s-a certat cu fratele lui şi nu-şi poate explica cum de cuţitul a ajuns direct în el. Suspectul a mai adăugat că îşi regretă nespus fapta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218