REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cu dosarul pe sub uşă! Cum a încercat un profesor constănţean să se înscrie la un concurs ISJ

Cu dosarul pe sub uşă! Cum a încercat un profesor constănţean să se înscrie la un concurs ISJ

Replica API 26 mai 2017 | 09:21 276

Un profesor constănțean, T. B., se plânge că a fost împiedicat să participe la un concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și reclamă abuzuri din partea instituției menționate. În replică, ISJ Constanța a explicat situația reclamată de profesor, care a încercat prin orice metodă să se înscrie la concurs, dar fără să știe pentru ce post candidează.

T.B. explică faptul că s-a prezentat pe data de 22 mai cu dosarul de înscriere la concursul pentru posturi didactice organizat de către ISJ Constanța. El a făcut și o reclamație la instituție prin care specifică că inspectorul general adjunct Alina Codreanu ar fi avut un comportament neadecvat la adresa dumnealui, fiind chiar „arogantă”, citând din reclamația formulată.

„Datorită atitudinii agresive expusă la un nivel sonor ridicat din partea dânsei, a doua zi, pe data de 23 Mai 2017 am depus la Inspectorat o Reclamație privind abaterea disciplinară a dânsei”, a punctat T.B.. De precizat este că ultima zi de înscrieri era data de 22 mai, iar dumnealui a venit cu restul de documente cu o zi mai târziu. El susține că din cauza faptului că nu s-a înscris la concurs, va rămâne un an de zile fără să profeseze.

„A încercat să bage folia pe sub ușă, dar nu a reușit și a lăsat-o efectiv jos, la intrare”

În schimb, inspectorul general adjunct Alina Codreanu precizează că bărbatul a venit cu mai multe documente lipsă și chiar dânsul a avut un comportament sfidător, mai ales că el nici nu știa exact pentru ce post candidează, iar a doua zi, când a adus restul de documente, după ce trecuse data limită de înscriere, a încercat să bage folia cu restul documentelor pe sub ușă. Cum nu a reușit, a lăsat-o pur și simplu pe jos, în instituție.

„Dumnealui a venit în ultima zi de concurs. Programul de depunere s-a încheiat luni, la ora 14:00, iar el a venit la ora 15:00. În dosar avea doar o parte din actele care erau prevăzute a fi în dosar. Concret, avea doar actele de studii. Îi lipseau certificat medical, adeverință medicală, declarație pe propria răspundere că nu a fost îndepărtat din învățământ prin hotărâre de condamnare penală și cazier judiciar.

A venit, nu avea completat pe cererea de înscriere nimic în legătură cu concursul. Era goală. I-am spus că trebuie să completeze, mi-a spus că trebuie să îi zic eu. Apoi, el mi-a zis că e obligația mea, iar eu i-am zis că nu e căci el dă concurs, nu eu. Nu pot să fac asta. A spus că dă concurs pe diploma de doctor. I-am spus că diploma de doctor nu este o diplomă de studii și că nu poate să dea concurs pe ea, decât pe licență sau master asociat cu licența.

Mi-a spus, textual, că crede că nu știu despre ce vorbesc. L-am asigurat că știu. Este singurul lucru pe care nu trebuia să îl spun. I-am spus „fiți sigur că știu despre ce vorbesc” și am chemat și un informatician care să îi dovedească că știu despre ce vorbesc, să îi arate din lista Ministerului lista cu ce studii sunt asociate cu disciplinele. Am văzut că nu avea destule documente.

I-am spus că este dosarul incomplet și că nu poate fi înregistrat. Mi-a lăsat cartea de vizită în ideea ca să știu cu cine vorbesc. I-am spus că nu am nevoie de ea. După care i-am spus că dosarul nu se înregistrează, iar dumnealui mi l-a aruncat pe podea, lângă birou și a plecat. A doua zi a venit cu documentele completate puse într-o folie, iar în folia respectivă mai era și un bilețel pe care scria numele dumnealui și ce documente îmi lasă.

Și scria „în completarea dosarului (dacă se mai poate)”. I-am spus că nu se poate. A doua zi deja validam înscrierile. Nu puteam să mai iau un dosar. Mi-a spus că a lăsat și o reclamație. Când l-am rugat să iasă din sală, a încercat să bage folia pe sub ușă, dar nu a reușit și a lăsat-o efectiv jos, la intrare. Astăzi va primi răspuns prin care va primi și documentele”, a precizat Alina Codreanu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bucovala greseste rau ca are incredere in Codreanu... Cele mai mari deservicii invatamantului constantean le aduce aceasta femeie- barbat care taie si spanzura in ISJ! Sa te fereasca Dumnezeu sa ripostezi cumva la adresa ei ! E rea, urata si proasta cum nu s-a mai vazut! Ripostati ,dragi colegi, nu va lasati intimidati de aceasta patachina!
16
0
Este un lucru arhistiut , ca pe zi ce trece , sistemul devine unul din ce in ce mai birocratic . Suntem in era informaticii si informatizarii , iar hartiile ne streseaza , ne mananca timpul si viata tot mai agresiv . Tovarasele astea sus-numite , pe langa faptul ca sunt niste tute bovine , sunt puse acolo de alte tute , ca sa tina drumul drept-drept spre nicaieri ...
10
0
dle prefect, e o nebunie ce s-antamplat cu iscrierile! cozi interminabile,un singur om la preluare dosare? cat mai umiliti colegii,ISJ Constanta? sa va fie rusine!
13
3
Hai sa fim seriosi. Tre sa fii batut in cap sa nu stii sa te inscrii la.timp
3
9
Codreanu si Nitu au un comportament urat cu toata lumea!!! Ton ridicat, sfidator, jignitor.
16
1
Codreanu a fost o doamna daca era Faliboga derbedeul incasa si un cap in gura.
5
11
Un jeg de neom
19
0
In Romania,functionarii platiti din munca altor oameni,au niste fumuri in cap de nu iti vine-a crede;iti vb.pe un ton urat,sfidator,de parca tu esti carausul si ei sunt marii chiaburi.Cucoana aceea,Codreanu,nu are habar ce inseamna relatiile interumane.Cucoana,la rel cu publicul tb.sa fii in slujba cetateanului,sa il informezi,astea te trimit pe net sa cauti si au terminat,plus ca nu cunosc legislatia..la telefon raspund zeflemitor.pai cum isi permite aceasta cucoana ajunsa acolo ea stie cum sa se poarte asa cu cei pe care se pp.ca ar tb.sa ii indrume?ati gresit cariera,cu siguranta
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920