REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum a ajuns directorul Blănaru din Portul Constanţa asociat cu analistul Schnecker şi generali SRI

Cum a ajuns directorul Blănaru din Portul Constanţa asociat cu analistul Schnecker şi generali SRI

Replica API 19 decembrie 2011 | 00:00 1895

Afacerişti cu datorii de zeci de miliarde

Afacerişti cu datorii de zeci de miliarde

Directorul comercial şi de infrastructură din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, fostul comandant de cursă lungă Vasile Blănaru, pare un om foarte modest, care se "bucură" de o nemeritată lipsă de atenţie din partea publicului larg. Prezent oricând la datorie, musai pe un post de conducere, indiferent de denumirea instituţiei şi numele ministrului de profil, Blănaru a ajuns din director Ceronav şeful Direcţiei Comerciale şi de Infrastructură din port şi, din câte se pare, mâna dreaptă a directorului general Andrei Aurelian Popa, din moment ce s-a afişat alături de acesta la conferinţa de bilanţ pe 2011 a companiei. Mult mai spectaculoase decât aceste funcţii sunt însă afacerile lui Blănaru, chit că acesta a "uitat" să-şi treacă vreun business pe declaraţia oficială de avere. Băiat bine orientat, la cei 58 de ani ai săi, Vasile Blănaru a ştiut să se lipească numai de personaje unul şi unul.

Astfel, în 2002, actualul director comercial din port, Vasile Blănaru, a înfiinţat, alături de Mihai Rotariu, Cornel Rudăreanu, Gheorghe Talpeş şi SRL-ul Forey Man firma DPS Management Grup SA, din Bucureşti. Nume grele de tot, dacă ţinem cont de faptul că Gheorghe Talpeş este fratele lui Ioan Talpeş, fostul şef al spionilor români, iar Cornel Rudăreanu este fost colonel DIE, până în 1990, ulterior şeful de cabinet al fostului şef SRI Virgil Măgureanu şi, în cele din urmă, asociat şi consilier al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Între timp, DPS Management Grup s-a dizolvat, dar descurcăreţul Vasile Blănaru se orientează, din nou, de minune. Tot în anul de graţie 2002, alături de tovarăşul său Gheorghe Talpeş, Costel Lungu, Mircea Voinescu şi Tănase Naciadis (naşul celui mai mare fotbalist român, Gică Hagi) înfiinţează SC Pilot River Sea SRL. Cu pierderi pe linie sau ani de activitate 0, firma va fi cedată câţiva ani mai târziu actualilor asociaţi Alexandru Amza şi Ion Victor Cristea. Din câte se poate vedea până acum, Blănaru ştie să-şi găsească asociaţi dintre cei mai respectabili, dar nu are noroc şi pace în afaceri, firmele sale şi ale generalilor de servicii capotând lamentabil. La fel păţeşte şi cu probabil cel mai televizat asociat de-al său, autointitulatul analist politic, financiar, pilot de avioane F 16, colonel în rezervă US Army, avocat în SUA, avocat în Africa de Sud, avocat în Europa, consilier al preşedintelui Ronald Reagan (!?!), posesor al centurii negre în King Fu, consilier al senatorului PNL Raymond Luca, posesor a patru cetăţenii, vorbitor a nouă limbi străine, patron de multinaţionale multimilionar în euro, reporter special şi invitat non stop la emisiunile de la Antena 3 şi Realitatea TV. Este vorba, dacă nu aţi ghicit deja, despre ciudatul Niels Schnecker.

Analistul abţibild Schnecker şi Blănaru, catastrofe în afaceri

Născut pe 1 ianuarie 1960, Niels Schnecker cel priceput la absolut toate şi chiar mai mult decât atât, după calapodul invitaţilor permanenţi ai televiziunilor pomenite mai sus, este asociat cu soţia sa, Adina Iulia Schnecker şi Vasile Blănaru al nostru în firma-amiral a "imperiului" său din România: SC Schnecker von Wyk & Pearson România SA, potrivit ultimei înregistrări a firmei, nr. 10/1.497.195, din Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 0876 din 11.3.2010. Directorul comercial al Portului Constanţa nu aminteşte nimic despre acest lucru în declaraţia sa avere, dar, sinceri să fim, nimeni n-ar avea de ce să se mândrească pentru afacerile derulate cu cel poreclit analistul abţibild, întrucât Schnecker pare lipit de-a dreptul de ecranele televizoarelor, de permanent ce este prin studiourile unora. Astfel, deşi şi despre Niels Schnecker se spune că ar fi trepăduşul vreunui serviciu sau altul (greu de crezut însă că o astfel de structură s-ar putea coborî la un asemenea nivel de incompetenţă), afacerile sale sunt absolut catastrofale. Practic, toate cele 10 firme deţinute de abţibildul Schnecker merg în pierdere şi este executat silit de Fisc pentru datorii de zeci de miliarde de lei vechi, situaţie în care te întrebi, ca omu', de unde şi până unde este partenerul ras în cap al lui Blănaru multimilionar în euro, din moment ce nu ştie să ţină pe linia de plutire nici măcar un singur SRL.

După ce a făcut praf 9 firme, Schnecker s-a băgat şi în afaceri cu petrol

SC Schnecker von Wyk & Pearson România SA, deţinută oficial de această veritabilă enciclopedie a Antenelor, alături de Blănaru din port, o duce ca dracu': cifră de afaceri debilă pentru un milionar, de 497.395 lei, cu pierderi nete de 647.243 lei, în 2010. La fel se întâmpla şi în 2009, ca şi în 2008, precum la toate celelalte firme cu multe consoane deţinute de analistul abţibild. Colac peste pupăză, Blănaru al nostru din port şi plenipotentul Schnecker sunt executaţi silit de Fisc pentru datoriile de 433.603 lei pe care le are firma lor de consultanţă, Schnecker von Wyk & Pearson România SA, conform datelor oficiale ale Ministerului de Finanţe, valabile la 30.09.2011. La fel, Schnecker von Wyk & Pearson Pro Accounting & Tax SRL se "laudă" pentru 2010 cu afaceri de 233.834 lei şi pierderi de 58.188 lei; Schnecker von Wyk & Pearson Pro Finance SRL (în care abţibildul karateka este asociat cu fostul deputat PL '93/PAC, din legislatura '92- '96, Dan Florin Trepcea) se "mândreşte" în acelaşi interval cu afaceri de 557.259 lei şi pierderi de 318.019 lei, cu bonus o executare silită de către ANAF pentru 829.849 lei datorii la stat; Schnecker von Wyk & Pearson Capital Projects SRL poartă cu fală afaceri de 210.233 lei şi pierderi de 18.937 lei, başca executare silită pentru 6.429 lei furaţi de la stat, cea de pe urmă sau ultima, cum ar fi putut fi oricare, dealftel, Schnecker von Wyk & Pearson Pro Retail SRL (deţinută alături de George Lilian Popescu, Tudor Marius Jan şi firma mamă, la care e şi Blănaru acţionar), trecând pe răbojul dezastrului pe 2010 afaceri de 0 lei şi pierderi de 506 lei. De asemenea, abţibildul cu dioptrii mai duce de râpă şi SC Eurotel International SRL, alături de elveţianul Dr. Iur. Bernhard Madorin, firma bifând anul trecut afaceri de 15.500 lei şi pierderi de 168.059 lei, SC Trend Publishing SRL (fără activitate de la înfiinţare, în asociere cu Răzvan Alexandru Spiridon şi Alexandru Emanuel Bălţatu), SC Euro Leasing SRL (în asociere cu Viorel Pascale) - de asemenea, fără activitate de la înfiinţare, în timp ce GMG Prodimpex SRL a fost, deja dizolvată. Niels Schnecker este însă perseverent în omniscienţa sa şi, de circa un an de zile, s-a băgat şi în afaceri cu petrol, înfiinţând SC Sky Petrol SA Bucureşti, alături de turcii Hakan Avci şi Avsar Kederoglu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218