REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cursul sare de 4,55 lei/euro

Cursul sare de 4,55 lei/euro

Replica API 25 iunie 2016 | 00:00 185

După votul din Marea Britanie

După votul din Marea Britanie

foto mediafax.ro

Cursul valutar a sărit vineri dimineaţă la Bucureşti la 4,55 lei/euro, iar tendinţa este de creştere dacă BNR nu va interveni. Cursul valutar leu/euro de la Bucureşti a crescut cu aproape 1% imediat la deschiderea pieţei, ca reacţie la rezultatul votului din Marea Britanie, unde britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. La ora 9:08, cursul era cotat la Bucureşti la 4,55/4,5520, la un moment dat ajungându-se şi la 4,5650 lei/euro.

Daniel Dăianu, membru al Consiliul de Administraţie al BNR a declarat vineri că rezultatele referendumului din Marea Britanie sunt "un punct de inflexiune", implicaţiile fiind nu numai economice, ci şi geopolitice. "E un punct de inflexiune. Implicaţiile sunt nu numai economice, ci și geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie în politica de securitate. Să vedem ce va fi cu Regatul, dacă va rămâne unit", a spus Daniel Dăianu.

În opinia lui, referendumul nu înseamnă nici dispariţia de pe harta economică a Marii Britanii şi nici nu va însemna legăturile strânse ale UE rupte cu UE. "Deja scoţienii vor un nou referendum. Situaţia acestui referendum in Regatul Unit trebuie judecat pentru a interpreta rezultatul şI dintr-o altă perspectivă. UK nu face parte din zona euro. Este o funcţionare nesatisfăcătoare a instituţiilor de ansamblu", a remarcat Dăianu. În ceea ce priveşte România. Dăianu nu crede că ieşirea Marii Britanii înseamnă destrămarea proiectului european.

"Dacă iese UK nu este sfârşitul proiectului european. Este o gândire eronată. România trebuie să fie în primul rând al proiectului UE. Mai solidari ca altă dată, să aibă un discurs raţional. S-a greşit că din unele capitale au plecat mesajele: acum sau niciodată, veţI plăti. Nu se face. A fost o atitudine greşită chiar de la Bruxelles. E o naţiune divizată profund. Poate va fi încă un referendum în UK Procedura tehnică este foarte complicată. Tehnic va dura mult, se va putea ajunge la o circulaţie a forţei de muncă care ne interesează pe noi şI să se asigure un comerţ liber", a comentat Dăianu, scrie mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367