REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cursuri SUSPENDATE. Elevii nu merg la şcoală în 22 de localități constănțene!

Cursuri SUSPENDATE. Elevii nu merg la şcoală în 22 de localități constănțene!

Replica API 18 ianuarie 2017 | 00:21 568

Inspectoratul Școlar Constanța a primit informări din partea conducerilor unităților de învățământ din județul Constanța din care reiese faptul că în 22 de localități din mediul rural cursurile sunt suspendate! Acest lucru s-a impus întrucât microbuzele nu pot circula pe anumite rute, iar cadrele didactice navetiste nu pot ajunge la unitățile de învățământ. Prin urmare, microbuzele nu circulă pe ruta Mangalia- Negru Vodă- Cerchezu- Căscioarele- Viroaga, fapt ce a condus la suspendarea cursurilor Școala Gimnazială "Marin Voinea" din Cerchezu (55 de elevi), Școala primară nr. 1 Viroaga (71 de elevi), Grădinița cu program normal Căscioarele (55 elevi). De asemenea, microbuzele nu merg nici pe ruta Năvodari- Corbu- Săcele- Istria- Mihai Viteazu, cursurile fiind suspendate la Școala Gimnazială "A. Ghencea" Săcele (309 de elevi) și la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" Corbu (parțial- ciclu gimnazial- 89 de elevi). Mai mult decât atât, nici elevii de la Liceul Tehnologic Independența (parțial 220 de elevi), nici cei de la Școala Primară Movila Verde (42 de elevi), nici cei de la Școala primară și Grădinița Olteni (27 de elevi), nici cei de la Școala primară Tufani (15 de elevi), nici cei de la Grădinița cu program normal Fântâna Mare (10 de elevi) și nici cei de la Școala Gimnazială nr. 1 Dumbrăveni (44 de elevi) întrucât microbuzele nu circulă pe ruta Amzacea- Dumbrăveni- Independența. Totodată, cursurile sunt suspendate și la Liceul Tehnologic Crucea (400 de elevi), Școala și grădinița Stupina (43 de elevi), Grădinița cu program normal Crucea (29 de elevi), Grădinița cu program normal Crișan (8 de elevi), Grădinița cu program normal Siriu (8 de elevi), Grădinița cu program normal Băltăgești (10 elevi) și la Școala gimnazială “Nicolae Maraloi” Saraiu (parțial- ciclul gimnazial- 49 de elevi). Acest lucru se impune pentru că nu se poate circula pe ruta Constanța- Hârșova- Saraiu. Nu în ultimul rând, nici elevii de la Liceul Tehnologic “Radu Prișcu” Dobromir (303 de elevi), de la Școala și grădinița Lespezi (133 de elevi), de la Școala și grădinița Văleni (351 de elevi) și de la Grădinița cu program normal Dobromir Vale (65 de elevi). Asta din cauza microbuzelor care nu circulă spre Dobromir și Văleni. "Este o situație în care din cauza zăpezilor, de pe drumurile județene și comunale nu s-a putut intra la școală. Inspectoratul Școlar ne-a făcut o sesizare și noi o trimitem mai departe de urgență la Consiliul Județean și la Direcția Județeană de Drumuri să ia măsuri. O să discutăm și în Comitetul de Coordonare al Situațiilor de Urgență. E ceva fortuit. Trebuie să se ia măsuri de urgență pentru deblocarea drumurilor. Asta este situația pe care ne-a prezentat-o doamna inspector general. Ea doar ne-a informat că nu s-au putut ține cursurile astăzi. Dacă mâine se curăță, mâine merg copii la școală. Nu e o suspendare cum era când erau codurile portocalii”, a zis Adrian Nicolaescu, prefectul județului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este adevarat!!!!!! Cursurile nu au fost suspendate in Sacele-Istria-Mihai Viteazu. Profesorii au ajuns la cursuri in conditii inumane!!!!
0
0
Va trimite.ti copii sa va f.....i in lipsa lor ... bv ... frumoasa gandire de femeie ...in loc sa.i educa.ti voi sa.i invata.ti sa numere si sa citeasca ii trimite.ti pe viscol si frig din casa ... ca si cum i.ati da ca niste caini afara din casa ... bv ...d.aia am ajuns la mila Europei ... din cauza unor oameni ca voi ! RUSINE !!!
4
3
Suntem revoltati ca s au suspendat cursurile. E vorba de 8 copii, 4 ai mei si 4 ai vecinei Maricica. Pai noi ca sa facem cu ei acasa, dorim sa avem si noi intimitate cateva ore pe zi cu barbatii nostri. Daca nu se rezolva, facem reclamatie la DNA, la doamna Kodrutza!
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614