REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Curtea de Apel Constanţa a decis: ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest

Curtea de Apel Constanţa a decis: ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest

Replica API 5 iulie 2014 | 00:00 65

Chiar dacă avocatul era optimist...

Chiar dacă avocatul era optimist...

Chiar dacă în cursul zilei de joi, 3 iulie, avocatul familiei Anghel era aproape convins că magistraţii vor înţelege situaţia şi anume că Marius Constantin nu este vinovat, iar măsura preventivă va fi înlocuită, iată că judecătorii au avut o altă părere. În cursul zilei de vineri, 4 iulie, aceştia au menţinut toate măsurile, decizia fiind una definitivă.

Marius Constantin rămâne în arest, iar ceilalţi inculpaţi din dosar rămân sub puterea mandatelor de control judiciar. Decizia este a Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă. Însă, joi, 3 iulie, Pavel Abraham, avocatul familiei, se arăta optimist. "Cred că o să reuşim să convingem ca măsurile de tip preventiv să se schimbe şi, evident, noi apreciem că nu există nici măcar o probă împotriva lui Marius Constantin. Chiar am solicitat să ni se prezinte, dacă aceasta există, că el a săvârşit infracţiunea de şantaj şi nu s-a putut. Am avut probe noi, înregistrări pe care le-a făcut DGA-ul din Constanţa, cu derularea integrală a flagrantului, care este una reală şi din care nu rezultă nici o replică de ameninţare a inculpatului Marius Constantin. Solicităm revocarea măsurilor de urgenţă pentru că faptele nu există, menţinerea controlului judiciar în limite teritoriale naţional pentru Anghel Grinică şi Izaura, aceasta pentru a da o şansă acuzării, să aibă garanţia că ei nu vor pune în pericol procesul penal. Mai avem vreo 15 zile în care să facem actul de inculpare la rechizitoriu, sunt o mulţime de iregularităţi pe care o să le prezentăm şi o să le analizeze judecătorul de cameră preliminară, după care o să solicităm să se restituie dosarul pentru refacerea cercetărilor, la Parchet, sau clasarea acestuia", spunea, joi, avocatul. Tot atunci s-a adus în discuţie şi faptul că Sandu Anghel se pregăteşte de un denunţ, pe când Izaura Anghel susţine că este ameninţată de oamenii lui Băsescu să-şi retragă plângerile. Reamintim că fiica lui Bercea Mondial, respectiv Izaura Anghel, dar şi ginerele acestuia, adică Marius Constantin, au intrat pe mâna procurorilor DNA din Constanţa, ca urmare a unui flagrant, după ce, alături de un minor de 17 ani, l-au şantajat pe Mircea Băsescu. Toţi au fost trimişi în judecată în cursul zilei de luni, 23 iunie. Însă, între timp, membrii familiei Anghel au depus o plângere pe numele fratelui şefului statului pentru trafic de influenţă, dosarul fiind preluat de DNA Bucureşti. Aceştia susţin că i-au dat mai mulţi bani, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, pentru a obţine o soluţie favorabilă în procesul lui Bercea Mondial. În plus, aceştia susţin că au înregistrări cu toate conversaţiile, care au ajuns pe masa oamenilor legii. De cealaltă parte, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă susţin că au fost şantajaţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102