REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De când vor circula autobuzele RATC şi în afara municipiului Constanţa

De când vor circula autobuzele RATC şi în afara municipiului Constanţa

Replica API 6 aprilie 2016 | 00:24 710

Veşti pentru locuitorii din judeţ

Veşti pentru locuitorii din judeţ

Din ce în ce mai mulţi constănţeni se declară nemulţumiţi de faptul că sunt nevoiţi să suporte condiţiile deplorabile oferite de microbuzele care leagă municipiul Constanţa de localităţile din Zona Metropolitană. Aceştia îşi doresc cu ardoare ca RATC-ul să aibă posibilitatea de a-şi implementa trasee şi în zonele limitrofe oraşului Constanţa. Însă, situaţia este cu dus şi întors. Deşi Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa dispune de forţă de muncă şi autobuze suficiente, după cum însuşi directorul Ovidiu Tănase a declarat, legea nu le permite să circule în afara municipiului Constanţa. Însă, o speranţă ar exista, dar... în 2017, spune Tănase.

“Ne-am săturat să mergem cu privații , vrem transport în comun de stat, subvenționat și nu mai vrem să circulăm cu 5 lei în cicîricuri transformate din dube de marfă, să ni se pună viața în pericol !” este doar unul dintre mesajele de nemulțumire ale oamenilor. Dar, veștile bune nu se grăbesc să vină pentru ei, încât nici legea nu este de partea lor. “Deocamdată, nu avem voie legal. Noi nu putem să operăm decât în orașul Constanța. Înainte de 1999, era altă legislație. Știu că au fost. Noi am vrea să operăm, avem capacitatea, dar nu ne dă voie legea, deocamdată. Avem și autobuze, și șoferii, de muncă să fie, că noi muncim.”, a precizat Ovidiu Tănase, director RATC. Însă, o speranță ar exista… prin 2017. Se pare că regulamente europene impun regiilor de transport în comun să se transforme în societăți comerciale, iar acest lucru va putea oferi posibilitatea ca autobuzele RATC să preia traseele și din afara Constanței. “Regia, având în vedere niște obiective europene, în care se cere ca până în anul 2017 să se transforme în societate cormercială. Acum, noi nu putem deservi Năvodari sau Ovidiu, sunt alte localități, sunt alte fonduri. Dacă ne transformăm într-o asociație comercială cu acționari, Năvodari, Ovidiu, Eforie etc. este altă treabă”, a precizat Ovidiu Tănase. Lucru confirmat și de administratorul delegat al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. “RATC este regie și, conform regulamentelor europene, până la jumătatea anului 2017 trebuie să se transforme în societate comercială și atunci vom discuta pentru transport metropolitan. Momentan, RATC-ul este finanțat de municipiul Constanța, nu poate să se deplaseze în alte localități.”, a explicat Ani Merlă”, a adăugat Ani Merlă. Așadar, până când Regia se va transforma în SC, constănțenii care fac naveta zilnic în localitățile limitrofe, vor fi nevoiți să suporte, în continuare, aglomerația din „ciurucuri transformate din dube de marfă“.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614