REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

De la mega furturile din port, alături de poliţişti, la urmăriri în trafic cu maşina decapotabilă

De la mega furturile din port, alături de poliţişti, la urmăriri în trafic cu maşina decapotabilă

Replica API 30 ianuarie 2015 | 22:34 188

„Frăţia” infractorilor din Constanţa:

„Frăţia” infractorilor din Constanţa:

Bărbaţii care au furat bunuri dintr-un magazin din Murfatlar şi au fugit cu un autoturism decapotabil au un trecut bogat în infracţiuni. Dacă unii sunt cunoscuţi pentru furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, iată că Acosmulesei Constantin este apare şi în mega furtul din Portul Constanţa, în care erau implicaţi şi poliţişti, dar şi agenţi de pază.

Indivizii care au furat bunuri dintr-un magazin din Murfatlar şi le-au transportat cu o maşină decapotabilă au ajuns după gratii. Marcel Eduard Badea, de 42 de ani, Ionuţ Bălan, de 32 de ani, Ionel Daniel Ciureanu, de 28 de ani, şi Constantin Acosmulesei, de 42 de ani, s-au ales cu mandate de arestare pentru 30 de zile. Însă, mai toţi dintre ei au dosare penale de le-au pierdut numărul, tot pentru furturi din magazine. Spre exemplu, Ionuţ Bălan este o mai veche “cunoştinţă” a oamenilor legii, încă de prin anul 2009, când devenea suspect în cazul unor furturi. A ajuns în arest, a fost eliberat, a luat-o de la capăt şi tot aşa. Modul său de acţiune este cam acelaşi. Îşi ia câţiva prieteni, o maşină, uneori decapotabilă, şi fură din magazine, nelipsind cafeaua şi ţigările. Pe 5 iulie 2009, acesta a spart o societate comercială situată pe strada Războieni din municipiul Constanţa, de unde a sustras 400 de pachete cu ţigări. În februarie 2010, a încercat să pătrundă într-un alt magazin, situat pe bulevardul Mamaia, iar în martie 2010 a ţintit un local de pe strada Moldovei. Alarma s-a declanşat, indivizii urcând într-un autoturism şi fugind. Poliţiştii i-au prins în trafic, depistând totodată că maşina era furată. La acea infracţiune a participat şi Ionel Daniel Ciureanu.

Mega furturile din Portul Constanţa, în cârdăşie cu poliţişti

Ajungem şi la Constantin Acosmulesei, zis Picioruş, care este cunoscut şi pentru furturi din locuinţe. Tot în 2010, acesta, alături de alte persoane, a fost prins de poliţişti pe strada Prelungirea Liliacului, într-un autoturism în care se aflau mai multe bunuri, precum laptopuri, dar şi sume de bani. În plus, acesta ajungea în arest şi în 2012, pentru mai multe furturi din Portul Constanţa, el fiind implicat într-o reţea infracţională. La acea dată, membrii grupării erau favorizaţi de mai mulţi poliţişti de la Transporturi, cercetaţi şi ei în dosar. Astfel, Carmil Şipoş, Daniel Corâciu, Ionuţ Arotăriţei, Marcel Crăciun, Iulian Dorel Munteanu, Constantin Acozmulesei, Georgian Ştefan Poenaru, Mihail Fângru, Andrei Botez şi Ciprian Stoica au furat zeci de tone de fier vechi, sute de tone de îngrăşăminte chimice şi alte cantităţi substanţiale de mărfuri sustrase din vagoane. Modul de operare era simplu: agenţii de pază îi anunţau pe hoţi când aveau „marfă”, hoţii îi anunţau pe poliţişti când vor veni pentru a încărca, apoi, cu maşinile burduşite, părăseau zona, beneficiind de protecţia poliţiştilor care îi însoţeau până în afara portului. Dar, „gaşca” era cunoscută şi pentru furturi din locuinţe. Pe lângă toate aceste infracţiuni, Marcel Eduard Badea, de 42 de ani, Ionuţ Bălan, de 32 de ani, Ionel Daniel Ciureanu, de 28 de ani, şi Constantin Acosmulesei, de 42 de ani, în noaptea de 25 spre 26.01.2015, ora 02.55, au sustras mai multe bunuri dintr-un magazin din Murfatlar. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că autorii, după comiterea furtului, indivizii au plecat către Constanţa cu un autoturism decapotabil, dându-l în urmărire şi instituind filtre. Astfel, în jurul orei 4.00 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti ai Secţiei 2 şi un lucrător al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis au depistat şi scos din trafic autoturismul care circula pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au stabilit locaţia unde aceştia lăsaseră ţigările şi cafeaua sustrase, în valoare de aproximativ 3.000 lei, recuperându-le. S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218