REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dean Thompson, la inaugurarea Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia

Dean Thompson, la inaugurarea Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia

Replica API 21 mai 2015 | 22:52 179

Investiţie americană

Investiţie americană

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a fost alături de primarul Mangaliei, Radu Cristian, miercuri, la ceremonia de inaugurare a Pavilionului C al Spitalului Municipal. Corpul de clădire a fost renovat şi modernizat, recent, de militarii americani, cu fonduri acordate de către Comandamentul European al Forţelor Armate SUA în Europa.

„În calitate de însărcinat cu afaceri al SUA, particip la diverse evenimente. Deşi fiecare eveniment este important, proiectele care răspund nevoii de servicii medicale a românilor au un loc special în inima mea. Soţia mea, Jane, este profesoară şi şi-a dedicat eforturile profesionale îngrijirii şi formării copiilor. Ea mi-a oferit o perspectivă unică asupra importanţei protejării şi asigurării unui sistem eficient de asistenţă medicală. Înţeleg că spitalul municipal din Mangalia este un spital cu specializare multiplă care are specialişti capabili să trateze o serie de boli. Spitalul îndeplineşte un rol important, oferind servicii medicale locuitorilor zonei de la sud de Constanţa, până la graniţa cu Bulgaria. În parteneriat cu Ambasada SUA, renovarea Spitalului Municipal Mangalia a fost posibilă graţie unei finanţări oferite de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa din cadrul Departamentului Apărării. Asigurarea unui cadru mai bun pentru furnizarea de servicii medicale cetăţenilor din această parte a României va avea efecte pozitive pe termen lung. O mai bună îngrijire medicală aduce rezultate mai bune şi va contribui la asigurarea unui viitor mai bun şi mai prosper pentru această regiune. Este un dar făcut de poporul american locuitorilor municipiului Mangalia şi oraşelor, satelor şi comunităţilor învecinate. O mai bună îngrijire medicală aduce rezultate mai bune”, a spus Thompson, în discursul său din cadrul festivităţii. „Vor mai fi proiecte în Mangalia: construirea unei şcoli pentru copiii cu nevoi speciale şi a unei noi creşe, precum şi modernizarea celei actuale”, a spus primarul de la Mangalia, Cristian Radu, încântat de contribuţia americană. Renovarea Pavilionului C al Spitalului Municipal Mangalia este un proiect de Asistenţă Civilă Umanitară finanţat de Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM) la care au participat 90 de militari ai Gărzii Naţionale Aeriene a Statelor Unite din Alabama şi Oregon. Amintim că aceştia s-au aflat, timp de o lună, în Mangalia, în cadrul unui program de reabilitare şi modernizare a unor obiective cu caracter social, desfăşurând o serie de reparaţii şi lucrări de reamenajare la Pavilionul C al Spitalului Municipal. Mai exact, au amenajat o rampă de acces pentru personale cu dizabilităţi, au efectuat lucrări de izolare pentru prevenirea scurgerilor şi infiltrărilor de apă care afectau două etaje, au reparat şi zugrăvit pereţii interiori şi exteriori ai clădirii şi au reparat instalaţiile sanitare şi electrice. La evenimentul de miercuri au mai participat şi col. Louis Seliquini, şef al Biroului SUA de Cooperare în Domeniul Apărării sau maiorul William Spurlock, ofiţer Relaţii Bilaterale. Toate cheltuielile aferente au fost suportate de partea americană, respectiv aproximativ 60.000 de dolari. Spitalul Municipal Mangalia deserveşte aproximativ 60.000 de pacienţi pe an.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218