REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

"Decalogul" candidaţilor PNL, dezbătut la Constanţa. Punctul 10, privind problemele penale, făcut harcea-parcea!

"Decalogul" candidaţilor PNL, dezbătut la Constanţa. Punctul 10, privind problemele penale, făcut harcea-parcea!

Replica API 5 decembrie 2015 | 21:30 357

Tensiuni la şedinţa PNL Constanţa, pe tema criteriilor pentru selectarea candidaţilor la alegerile din 2016. Dacă "vechii" liberali, prin copreşedintele Gheorghe Dragomir, au propus votarea "în bloc" a "decalogului sosit de la centru, foştii pedelişti au susţinut că este necesară dezbaterea fiecărui criteriu în parte. În final, toate cele 10 criterii au primit amendamente, urmând ca acestea să fie înaintate la centru.

Reamintim că PNL, prin Comisia de Unificare, a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016. Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale.

Criteriile vor fi transformate „într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie”, a anunţat, în urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Între timp, în teritoriu au fost transmise criteriile, urmând ca membrii conducerilor judeţene să îşi poată exprima eventualele amendamente.

UPDATE:

În afară de 3 puncte, restul de 7 criterii au suferit modificări majore în cadrul dezbaterii de sâmbătă de la sediul PNL Constanţa. Urmează ca lista, cu modificări, să fie transmisă la centru. La fel vor proceda toate organizaţiile din ţară, votul final privind criteriile în baza cărora este sau nu acceptat un candidat la alegeri, să fie dat în data de 11 decembrie.

La numărul 10 din lista de criterii care condiţionează o candidatură sau alta din rândurile PNL, liberalii constănţeni au votat, potrivit surselor noastre, pentru eliminarea a două punct - b şi c. Criteriul 10 se referă la problemele penale, iar punctul b - "să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă", precum şi punctul c - "să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie", au fost eliminate.

La finalul şedinţei, copreşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, s-a declarat nemulţumit de nivelul actualei clase politice, au mai precizat sursele noastre. Tot potrivit surselor, Dragomir ar fi făcut un comentariu şi cu privire la cei care ar urma să "iasă la pensie" curând din politică.

vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/primari-si-parlamentari-de-constanta-loviti-in-plex-de-decalogul-candidatilor-pnl-251642/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614