REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Decizie amânată în cazul lui IPS Teodosie! Avocatul susţine că la dosar a fost depus un document FALS

Decizie amânată în cazul lui IPS Teodosie! Avocatul susţine că la dosar a fost depus un document FALS

Replica API 20 mai 2017 | 00:00 290

Procurorii anticorupție din Constanța au cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu în cazul lui IPS Teodosie. Termenul a avut loc vineri, 19 mai, însă magistrații Curții de Apel Constanța au amânat decizia pentru luni. Totodată, avocatul lui IPS Teodosie a precizat că documentul prezentat de DNA, în baza căruia se cere înlocuirea măsurii, este unul fals în sensul că data a fost modificată. Precizăm că este vorba despre accesarea fondurilor europene prin interpuși.

Amintim că procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu față de inculpatul Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, trimis în judecată, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. În prezent, dosarul se află în procedură de cameră preliminară la Curtea de Apel Constanța, iar față de inculpatul Teodosie Petrescu este în vigoare măsura controlului judiciar, menținută de instanță. În cererea procurorilor de înlocuire a măsurii controlului judiciar se menționează că inculpatul a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar. În concret, la data de 12 mai 2017, Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie.

Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha. Prin emiterea împuternicirii ca Aurelian Ștefan să acceseze fonduri europene, Teodosie a încălcat simultan cele două obligații care îi fuseseră instituite prin măsura controlului judiciar, și anume: să nu desfășoare nicio activitate ce implică accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși, să nu se apropie de ceilalți inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia. A reieșit că inculpatul a demarat prin interpuși, activitatea de accesare a fondurilor europene, adeverința de suprafață fiind necesară în cadrul cererii unice SAPS în legătură cu care inculpatul a și fost trimis în judecată, iar Cooperativa Agricolă Constanța Tomis este interpusa inculpatului. (Una dintre faptele pentru care a fost trimis în judecată - cea aferentă campaniei 2016 - era tocmai aceea că, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, folosindu-se de interpusa Cooperativa Agricolă Tomis, reprezentată de Aurelian Ștefan, a încercat să acceseze fonduri europene prin APIA, declarând în fals că folosește anumite suprafețe agricole). De cealaltă parte, avocatul Maria Vasii a precizat că documentul (împuternicirea) prezentată de către DNA este un fals și asta pentru că data ar fi fost modificată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica tanasescu si ceata de sclaveti a spagoveanului
5
0
Sunteti limbistii de cacat nascuti din laba si carati de muste in verca...Pofta buna la ccaaccaatt in continuuare.
3
0
Mai bolnavule, te rog nu-l incurca pe saracul Hristos Mantuitorul cu scaraoschi Spagoveanul. Hristos a suferit pentru pacatele noastre iar scaraoschi Teodosie va plati pentru minciunile si HOTIILE facute de el si clica lui. Asta este mai inventive decat DRACUL. Nici dracului nu-I dadea prin cap sa emita in act,...bla, la, bla, care sa nu-l recunoasca apoi. El chiar crede ca toti sunt prosti, numai el si acolitii lui sunt destepti. Mizerabilul, ordinarul... Dumneata stii voturile monahale? De ce ia bani la transeferuri, de ce l-a DISTRUS pe saracul Mustata? El crede ca nu e plata pentru el?
3
2
Preacorditul pleaca la puscarieeeee
5
2
A transformat bisericile in societati comerciale, iar ANAF nu a vazut nimic. Popii I-au bani cu Boboteaza, Pastele si alte sarbatori si nu isi pune nimeni problema de impozit. La lumanari si nafura are casa de marcat?
7
2
spagoveanu simte streangul la gat. E bine asa. Avocata e o fraiera cu diploma care cauta ace in care cu fan.Sa speram ca necuratul ia parnaie bogat fara suspendare. Hotul dracului !
8
3
Aberati religios, infractori de constiinte tip IPS Talibanismul religios ca al vostru este una din pedepse intr un stat tolerant cu LGSB si religie Nu degeaba regimurile politice trecute v au adunat sub sutana vargata zeghe ca o merotati pe deplin JOS TEO DOSU si prostia
10
2
Theodosie asta un om fals, il doare la basca de biserica, omu e numai pt el, un hot nenororcit
11
5
Cei care dau asemenea comentarii sunt oameni atei,care nu calca prin biserici,care urasc tot ce tine de religie,morala,adevar.Sunt cei care nu vor religia in scoli dar vor ore de educatie sexuala la copii.Sunt cei care de atatia ani cred ca e normal sa vezi violatori,criminali si dezaxati la stiri zilnic,sunt cei care vor liberalizarea drogurilor,care vor cluburi,tigari,alcool, sex pt copiii lor,nu vor sa li se vorbeasca de Iisus,cinste,adevar,corectitudine,morala,dreptate, nu! Sau unii poate au fost refuzati de IPS sa le cunune sau boteze copiii si nepotii si atunci se razbuna dand mesaje zil
4
17
de sub mine.Mancati zilnic cacat,ramaneti aceleasi gunoaie ale societatii...
4
12
Ipseva scapa ca madam ai place casul lui !
4
2
Avacota e foarte buna. Asta l-a scapat pe Cioaca ! Ha ha haaaa
10
3
Madama avocata este broccolli , iar Spagoveanul cu curu in putz ... Va dati seama ce-o sa mai linga Tanasescul , daca stapanul sau intra la ocna cel putin sapte ani ? Aleluia !
11
2
Teodosie scapa fiindca s-a rugat jiji
6
4
ce faza dura, este intradevar modificata cu pixul data hahahah ce le- o trage madam avocata hahahaha
10
6
Mai scaraoschi, chiar nu ti-e rusine? Nu-ti recunosti mizeriile? Adame zici ca dracu e de vina la marseviile tale? Tu esti, penalule! Gauriti-ar curu la bulau. Nenorocitul pamantului! Dracu e de vina ca nu te-a avortat mata, ca el, dracu sa te fi luat inainte de a te naste! Sa nu mai fi facut rai la oameni, porcule! Ai furat, plateste! Nu uita sa-i iei la parnaie pe toti cei care au furat cu tine! Castratule! Multi ani cu executare, in mortii mati!
14
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367