REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Decizie șoc! Simona Halep a abandonat în turneul de la Beijing

Decizie șoc! Simona Halep a abandonat în turneul de la Beijing

Replica API 4 octombrie 2015 | 14:43 97

Abandon după 50 de minute

Abandon după 50 de minute

Simona Halep a întâlnit-o pe spanioloaica Lara Arruabarrena, locul 95 WTA, la China Open în turul doi.

Update:

13:40 ABANDON: Simona decide, după 50 de minute, că nu poate duce partida până la capăt şi îi strânge mâna adversarei, la 5-4 pentru Arruabarrena, fără break în primul set. Principala favorită a arătat semne vizibile de disconfort, s-a mişcat cu teamă şi doar foarte rar a reuşit să depăşească durerea, apăsând just şi agresiv pe lovitură.

13.35: Constănţeanca a renunţat practic la jocul de picioare care a făcut-o celebră în circuit, loveşte mult de pe loc, fără ajustare la minge, însă reuşeşte să o ademenească la fileu pe iberică, cu o minge inedită, la care Lara nu poate replica, apoi reverul în lung de linie produce un winner vital. 4-4.

13:30 Fizioterapeuta revine pe teren pentru Simona, nu mai este time-out medical, ci doar un mic consult şi o masare a zonei dureroase. Simona serveşte cu mingi noi la 3-4, cu un tonus scăzut.

13:25 Al doilea break cedat de Simona, care alternează punct apatice cu punctele în care îşi arată supremaţia netă. Chiar dacă primul său serviciu este mai eficient, este egalitate la break-uri. Iberica a fost bine îndrumată să transforme duelul într-o luptă fizică: o pune la fugă pe Simona şi caută să dea cât mai multe mingi înapoi.

13:15 Simona cu trainerul, Lara cu antrenorul. După doar cinci game-uri şi puţin peste 20 minute de joc, jucătoarele cheamă ajutoare pe teren. Simona cere refacerea bandajului de la glezna stângă, în timp ce Lara Arruabarrena, cea care aproape că şi-a pierdut serviciul de la 40-0, a cerut sfaturi de la antrenorul său, pentru că Halep a început să îi ia la ţintă reverul, iar forehandul nu face nici el faţă. 3-2 pentru Simona.

13:10 Schimbarea. Observăm şi noi faptul că Simona nu mai joacă cu aceeaşi pantofi sport ca în precedentele partide, alegând un model negru - culoare pe care fanii se jură că nu au mai văzut-o la Simona,în cazul adidaşilor. Simona a purtat însă cu atâta eleganţă rochiţa neagră la Turneul Campioanelor din 2014. Vedem şi schimbarea din joc, cu o Simona mai incisivă pe serviciu, mai determinată să joace în ritmul său fiecare schimb de mingi - atitudine care se concretizează printr-un prim de serviciu câştigat de principala favorită. 3-1.

13:05 Al treilea break din trei game-uri în acest debut de meci, 2-1 pentru Halep. Simona nu este mulţumită, respiră greu la final de raliu, fiind forţată să alerge mult de iberică. La egalitate, Simona măreşte viteza de joc, iar break-ul şi-l adjudecă graţie unui joc inteligent în apropierea plasei, cu scurtă, smash executat uşor dintr-o poziţie extremă, dezechilibrată şi finalizare prea pretenţioasă încercată de Arruabarrena.

13:00 Rebreak Arrabuarrena. Simona reuşeşte doar un punct de top, pe prima minge de break a adversarei: pe serviciul doi, scenariul este deja cel clasic - Simona nu câştigă punct, iar ţinta sa în aceste start de meci este fragilă. 1-1

12:55 Start cu break pentru Simona, 1-0, într-un game al greşelilor. Simona deschide meciul cu punct câştigat pe greşeala adversarei, are propriile rateuri la retur, nereuşind să prindă de două ori consecutiv terenul, iberica fuge de lovitura de rever şi preferă mingile liftate, care însă nu se apropie de tuşe. O dublă greşeală completează tabloul pentru Lara, iar Simona fructifică a treia oportunitate de break.

12:30 Undă verde pentru duelul Halep - Arruabarenna. Sara Errani a produs surpriza în faţa favoritei numărul doi a tabloului, Petra Kvitova, câştigând 7-5, 6-4, un duel de două ore şi opt minute, în care dubla campioană de la Wimbledon şi-a cedat de şase ori serviciul, cu o jucătoare în faţa căreia ar fi trebuit să aibă avantaj clar la această rubrică a statisticii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102