REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Declaraţia unui criminal care a dat buzna în boxele din Inel II: Alţii fură mai mult ca noi!

Declaraţia unui criminal care a dat buzna în boxele din Inel II: Alţii fură mai mult ca noi!

Replica API 6 septembrie 2014 | 00:00 345

Proaspăt eliberat din penitenciar

Proaspăt eliberat din penitenciar

"Dă sărăcie furăm, d-aia. Cine ne angajează?" - sunt vorbele a trei indivizi, doi bărbaţi şi o femeie, prinşi în flagrant de către poliţiştii Secţiei IV şi jandarmii din cadrul GMJ Tomis, în noaptea de joi spre vineri, pe strada Dezrobirii, în zona Inel II. Aceştia au devenit suspecţi întrucât aveau cu ei mai mulţi saci plini cu bunuri, iar când au fost întrebaţi de provenienţa lor, au dat-o din colţ în colţ. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că au antecedente penale, iar unul dintre ei a fost de două ori condamnat la închisoare, pentru omor şi furt. Fusese eliberat din penitenciar în august anul acesta.

Locuiesc pe unde apucă, pe străzi, în depoul gării, şi trăiesc din infracţiuni. Dacă sunt întrebaţi spun că sunt curaţi ca lacrima, că nu au cazier, dar au furat din pricina sărăciei. Este vorba despre Ionel Grigoraş, de 34 de ani, din Călăraşi, Vasile Gabriel Dănilă, de 21 de ani, din Iaşi, şi Gica Oprea, de 35 de ani, din Deleni, judeţul Constanţa. Şi-au acoperit feţele spunând că nu vor să fie văzuţi de lume, adăugând cu nonşalanţă: "Parcă suntem primii care fură. Alţii fură mai rău decât noi...". Singurul care a vrut să vorbească a fost Ionel Grigoraş, din Călăraşi: "Eram lângă scara blocului şi stăteam cu sacii. Am luat nişte seturi de pahare, bormaşini.. Eu nu am furat din apartamente niciodată, din societăţi comerciale, tâlhării. Eu nu fac aşa ceva!". Şi, cu toate acestea, individul a făcut 9 ani de închisoare pentru, culmea!, omor şi doi pentru furt. În august doar ce fusese eliberat din penitenciar. Acum este concubinul Gicăi, cu care şi merge la furat. Nici femeia nu e uşă de biserică, şi ea având antecendente penale. Nu recunoaşte, spune că nu are cazier, scuturând cu vehemenţă din cap. Însă, a mai fost prinsă furând din societăţi comerciale.

La 34 de ani a muncit doar 9 luni: în rest a stat în închisoare şi a furat!

Ionel Grigoraş a adăugat şi faptul că a muncit 8 luni de zile la Romprest în Bucureşti, dar a fost dat afară pentru că nu avea acte de identitate pentru a i se face carte de muncă. Apoi a trăit din "pânda" cărucioarelor de cumpărături din parcarea hipermarketurilor. Mai exact, pândea pe cei ce nu-şi mai luau bănuţul înapoi, lucru pe care îl făcea el. "Câştigam bine, cam 70 - 80 de lei pe zi, mai ales vinerea şi sâmbăta", a spus el. Prin urmare, 8 luni de muncă până la vârsta de 34 de ani. Şi în rest? În rest - închisoare, după care iar infracţiuni, pentru că, da, este cercetat pentru mai multe furturi. "În noaptea de joi spre vineri, în jurul orelor 3.00, poliţiştii Secţiei IV, în colaborare cu jandarmii din cadrul GMJ Constanţa au derulat o acţiune specifică pentru prevenirea furturilor de pe raza Secţiei şi au prins în flagrant 3 persoane care sunt bănuite de comiterea a mai multor furturi din locuinţe şi boxe. Cele trei persoane sunt doi bărbaţi şi o femeie. Din primele cercetări, se pare că persoanele au fost cercetate penal anterior şi acestea au caziere, o persoană fiind cercetată şi săvârşind pedeapsa cu închisoarea, 9 ani, pentru acte de violenţă. De asemenea, a fost cercetat penal pentru mai multe furturi şi a săvârşit o altă pedeapsă cu închisoarea, din 2012 până în 2014, a fost eliberat recent, pe 6 august 2014. Celălalt bărbat, din Iaşi, a fost cercetat şi este, în continuare, pentru complicitate la furt, pe când femeia a primit amendă administrativă în valoare de 600 de lei, pentru furt dintr-o societate comercială. Acum au fost depistate în flagrant, sunt cercetate penal şi urmează să fie prezentate Parchetului cu propunerile corespunzătoare", a declarat Carmen Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. Indivizii au furat mai multe bunuri, precum monitoare LCD, alimente, produse de curăţenie, bormaşini, etc. Unul dintre păgubiţi a venit la Secţia de Poliţie şi a mulţumit oamenilor legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367