REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Decontări ILEGALE la CJAS Constanța! Infractorii, trimiși în judecată de DIICOT

Decontări ILEGALE la CJAS Constanța! Infractorii, trimiși în judecată de DIICOT

Replica API 20 aprilie 2017 | 01:17 616

Procurorii DIICOT – structura centrală au dispus trimiterea în judecată a mai multor indivizi, fiind vorba despre Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuţa Croitoru, Ştefan (fostă Sgîrcitu Liliana Valentina), Pană Maria, Pană Dumitrel şi Ştefan Claudiu Daniel, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj în formă continuată, influenţarea declaraţiilor, înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

S-a reţinut că în anul 2009 a fost înfiinţată societatea SC Ahmeya Pharm SRL - C.U.I. 25505726 (farmacie), administrator fiind Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina. Începând cu anul 2011, inculpata a deturnat obiectul de activitate al societăţii constituind împreună cu soţul său Sgîrcitu Titi, Serghiev Iolanda Ionica și Boboc Luciana un grup infracţional organizat, în scopul comiterii unor infracţiuni şi în vederea obţinerii în acest mod de beneficii patrimoniale. Astfel, prin intermediul SC Ahmeya Pharm SRL, în complicitate cu medici şi funcţionari din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Brăila, cu ştiinţa majorităţii angajaţilor din cadrul celor două puncte de lucru ale societăţii, sus-numita a decontat ilegal sume importante de bani, simulând eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice în baza unor reţete fictive, eliberate de medici specialişti sau de familie. Pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina a atras în cadrul grupului şi alte persoane, care au acţionat, cu caracter de permanenţă sau prin acţiuni izolate, în vederea realizării scopului urmărit de grupul infracţional organizat, fie prin participare directă la comiterea faptelor (cazul medicilor, asistenţilor medicali şi farmaciştilor), fie prin contribuţii menite să „protejeze” mecanismul ilicit (cazul unor funcţionari din cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului). În concret, mecanismul infracţional a fost dezvoltat începând cu anul 2011, dată de la care inculpata Ştefan (fostă Sgîrcitu) Liliana Valentina a angrenat SC Ahmeya Pharm SRL în circuite economice şi financiare fictive, înregistrând în contabilitate achiziţia de medicamente oncologice – o parte achiziţionate chiar de la finalul anului 2010 (decontate în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate), fie de la persoane fizice, fie de la firme cu comportament tip fantomă. Documentele fictive atestau, în mod nereal, că SC Ahmeya Pharm SRL ar fi achiziţionat medicamentele oncologice sau alte medicamente foarte scumpe – medicamente care au fost introduse doar scriptic în gestiunea societăţii – marfa nefiind în realitate livrată. Scopul acestor achiziţii fictive a fost decontarea nelegală, de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate (în speţa C.J.A.S. Brăila şi C.J.A.S. Constanţa), a valorii compensate a medicamentelor, decontare realizată în baza unor reţete prescrise, de asemenea, în mod fictiv.

L.C.

Citește și: DIICOT a descins la domiciliile rudelor interlopului Titi Sgîrcitu

Afacerile lui Titi Sgîrcitu, milionar din suferinţa bolnavilor de cancer. Printre protectori, directoarea de la Sănătate arestată pentru corupţie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multi patroni de farmacii sunt lichele. Farmacistii care lucreaza la ei nu au ce sa faca:tb sa execute ordinele patronilor,altfel ii dau afara.O pr pe care sa o studieze procurorii:in ff multe sate si comune,chiar si pe strUnirii elibereaza retete asistentii de farm.Lucru interzis de lege.Oricum javrele hoate de patroni trec salariu min pe econ pe cartile de munca ale farmacistilor. Dnadeputat Dumitrache de ce nu modif.legea?De ce se da farmacistului cu5ani facultate salariu min pe econ?Vi se pare corecta ac lege?De ce nu se specif in lege ca salariu min este doar pt studii medii sau fara stud
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218