REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Delfinii Ni-ni şi Chen-Chen oferă spectacole în noua lor casă

Delfinii Ni-ni şi Chen-Chen oferă spectacole în noua lor casă

Replica API 30 iulie 2016 | 00:53 161

Noul Delfinariu şi-a deschis, oficial, porţile!

Noul Delfinariu şi-a deschis, oficial, porţile!

Noul Delfinariu din Constanța și-a deschis oficial porțile pentru vizitatori. La eveniment au participat atât cei din conducerea Consiliului Județean Constanța, Adrian Bîlbă, managerul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, dar și Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării. Mai mulți copii au venit din județ special pentru a vedea delfinii. Cei mici au fost foarte încântați, mai ales că pentru unii dintre ei a fost prima oară când au văzut delfini.

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a arătat încântat de cum arată noul bazin. "Sunt mândru și voi sprijini în continuare Delfinariul. Mă bucur să inaugurez noua casă a delfinilor. Este vorba despre un proiect pe termen mai lung, iar acesta este primul pas făcut în dezvoltarea acestui Complex Muzeal. Eu i-am cerut managerului Bîlbă ca până la sfârșitul anului să vină cu un proiect de achiziție a unor lei de mare", a precizat HoriaȚuțuianu, președintele CJC. De asemenea, pe lângă cei doi delfini care se bucură deja de noul spațiu, Bîlbă intenționează să mai achiziționeze alți doi. ''În acest moment suntem printre primele Delfinarii din Europa ca și dotare, ca și sistem de filtrare'', a afirmat Bîlbă. Totodată, acesta a mai afirmat că vechiul bazin va fi reabilitat. ''Există buget de la Consiliul Județean pentru reabilitarea vechiului bazin. Vom discuta cu conducerea deoarece, există mai multe variante de reabiltare, fie o simplă reabilitare pentru lei de mare, fie să găsim o soluție de ridicare a nivelului cu aproximativ doi metri și să ținem și acolo delfini. În următoarea perioadă o să aducem și pinguini'', a mai declarat directorul CMSN. Noul bazin a fost modernizat printr-un proiect al Consiliului Județea. Este vorba de vechiul bazin care avea 600 de locuri, iar acum are o capacitate de 1.348 de locuri. Obiectivul general al proiectului a vizatcreșterea calității vieții și a contribuției turismului în Polul Național de Creștere Constanța și crearea de noi locuri de muncă prin extinderea infrastructurii turistice de agrement. Valoarea totală la care s-a ridicat acest proiect este de aproximativ 13 milioane de lei. Directorul Adrian Bîlbă a declarat că reprezentațiile cu delfini vor avea loc în fiecare zi de la orele 11.00, 15.00, 19.00 iar în caz de nevoie, vor mai fi încă două reprezentații de la orele 13.00 și 17.00.

Mihaela UNGUREANU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218