REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Delicoti a aprobat un protest pentru un deţinut: „Trei luni ne-am învârtit să vedem cum se face”

Delicoti a aprobat un protest pentru un deţinut: „Trei luni ne-am învârtit să vedem cum se face”

Replica API 19 septembrie 2014 | 01:03 1536

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Moment de amuzament teribil la Poarta Albă, unde primarul, Vasile Delicoti, se confruntă cu o situaţie inedită: primul protest, autorizat de toate instituţiile abilitate, pentru un deţinut! „Vineri 19.09.2014 orele 11, va avea loc un meating (sic!) de protest vizavi de problemele ce se ragăsesc în peninteciarul poarta albă”, este anunţul prin care deţinutul, semnat „deţinut român”, a înnebunit pe toată lumea de cap.

De asemenea, deţinutul este în pas cu moda şi are şi blog, unde explică şi motivele care l-au determinat să susţină că este necesară o acţiune de protest. „Pe parcursul a 16 luni de muncă, având un nr. de 14 recompense cu evidenţiere şi nici o mustrare sau abatere disciplinară în urma căreia să fiu sancţionat, am cerut de 4 ori să mi se acorde permisiunea de a ieşi din penitenciar pentru o zi, şi mi-au fost respinse toate şi schimbate în evidenţiere cu suplimentare de vizită şi pachet pe lunile respective, nepunându-mi nici o motivare scrisă prin care să mă facă să înţeleg dece nu mi s-a acordat din moment ce şeful de punct de lucru ma propus, comisarul m-a analizat şi şi-a dat aviz favorabil iar comisia de recompense mi-a respins cererile fără a pune motivaţii scrise”, se plânge deţinutul, care mai are o doleanţă, precum eliberarea condiţionată, unde, evident, susţine că se încadrează în baza comportamentului pe care l-a avut în penitenciar. Gălăgia de pe internet se pare că i-a adus o serie de avantaje deţinutului Petre Gabriel Liutic, al cărui frate a primit de la primarul Delicoti avizele pentru acţiunea de protest. „Este un miting de protest din partea unui deţinut, Liutic, parcă aşa am reţinut că se numeşte, nu ştiu şi celălalt nume. Au cerut, s-a făcut comisie de avizare, am chemat Poliţia. E primul caz. De vreo trei luni de zile ne tot învârtim să vedem exact cum e. Au cerut aprobare de miting, li s-a dat, acum urmează să le dea şi Jandarmeria. Este pentru îngrădire drepturi, spun ei. Nu deţinutul a cerut, fratele lui a cerut aprobarea de miting”, a declarat Delicoti, pentru „Replica”.

De partea cealaltă, comisarul şef de la penitenciarul Poarta Albă s-a arătat surprins de situaţie, crezând că este vorba de o glumă. „Avizul este dat de primărie pentru fratele unui deţinut care vrea să protesteze, are aviz la un kilometru de penitenciar, pentru că în interiorul penitenciarului este un spital şi, conform legii, n-are voie să protesteze la mai puţin de un kilometru de un spital. Poate s-o facă dacă vrea să facă. Nu e pentru deţinuţi sau pentru interiorul penitenciarului şi primarul mi-a spus că n-are competenţă să aprobe aşa ceva. Haideţi să vă zic o treabă, din moment ce unul vrea să facă un protest într-o puşcărie nici nu mă aşteptam să fie mail-ul foarte corect gramatical, mă înţelegeţi? Suntem în România, are timp, să urle, ce treabă am eu? O fi România asta puţin dată peste cap, dar chiar în halul ăsta? Dacă îi aproba în interior aşa ceva, pe cuvânt de nu ceream la primăria sectorului 1 Bucureşti să facă miting în biroul domnului preşedinte...”, a declarat Dincă, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367