REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deputatul de diaspora: „Cer comisie parlamentară pentru anchetarea organizării şi desfăşurării alegerilor în străinătate”

Deputatul de diaspora: „Cer comisie parlamentară pentru anchetarea organizării şi desfăşurării alegerilor în străinătate”

Replica API 21 noiembrie 2014 | 22:34 182

Deputatul de diaspora, un adevărat războinic în perioada campaniei electorale dar, în special, în zilele de 2 şi 16 noiembrie, când au avut loc cele două scrutine prezidenţiale, solicită o comisie parlamentară pentru a fi traşi la răspundere cei responsabili de eşecul votului din diaspora.

“Aşa cum începeam cu săptămâni în urmă în mijlocul românilor din Belgia discuţiile cu privire la situaţia diasporei, îndemnând românii să voteze, pentru că votul nostru este amprenta de pe obrazul candidaţilor, trecând prin întâlnirea cu românii din Londra următor evenimentelor din 2 Noiembrie şi continuând discuţiile în cadrul şi cu sprijinul românilor din Roma, Viena, Paris, Guadalajara de la jumatatea ultimei săptămâni electorale şi până la revenirea în ţară acum doua zile, cunoscând ceea ce s-a petrecut ca participant şi votant la evenimentele petrecute în ziua alegerilor prezidenţiale din 16 Noiembrie 2014 în Paris, Coslada, Alcala de Henares, Madrid, Getafe, constat cu amărăciune că românii au fost batjocoriţi, umiliţi, abandonaţi, inclusiv imaginea ţării noastre a fost terfelită, iar pentru aceste fapte, demisiile anunţate nu sunt suficiente”, susţine Aurelian Mihai.

Deputatul nu este pe deplin mulţumit de mutările Guvernului de după 16 noiembrie şi cere noi tăieri de capete. “Va trebui ca responsabilii să îşi recunoască şi asume vina, să plătească pentru neglijenţa, pentru aroganţa, pentru riscul de a distruge ceea ce alţii au construit, iar noi românii care cunoaştem viaţa în diaspora am construit, construim şi încă vom aporta pozitiv anii următori la consolidarea imaginii României, sprjinind de departe de casă atât familiile noastre, cât şi bugetul statului”, a mai spus deputatul.

Astfel, Aurelian Mihai va solicita demararea unei Comisii parlamentare pentru anchetarea organizării şi desfăşurării alegerilor în străinătate. “Va propune colegilor parlamentari, zilele următoare înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetare a organizării şi desfăşurării procesului electoral din aceste alegeri prezidenţiale. Trebuie să ne asigurăm că există dreptate în România, iar cetăţenii au de partea dumnealor şi a dreptăţii în spate un Parlament care îi reprezintă”, a concluzionat Aurelian Mihai.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102