REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Deschiderea de an şcolar cu politicieni. Preşedintele CJC a făcut turul mai multor localităţi

Deschiderea de an şcolar cu politicieni. Preşedintele CJC a făcut turul mai multor localităţi

Replica API 13 septembrie 2016 | 00:49 290

A sunat clopoţelul!

A sunat clopoţelul!

Anul şcolar 2016-2017 a început cu mare fast în judeţul Constanţa! Prezent la festivităţi a fost şi Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Întâmpinat de cei care conduc mai multe localităţi din judeţ. Ţuţuianu a ţinut să le ureze un an uşor şi plin de succese tuturor elevilor, dar şi cadrelor didactice. Iar prima zi de şcoală a venit deja cu suprize pemtru elevi. CJC a demarat un proiect intitulat „Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar” prin intermediul căruia elevii din mediul rural, dar şi cei din mediul urban cu nivel de trai mai scăzut, au primit pachete cu rechizite. Aproximativ 33.509 de copii din tot judeţul beneficiază de aceste rechizite.

Prima oprire a lui preşedintelui CJC a fost la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Culmea, unde copiii au aşteptat cu nerăbdare să intre din nou în sălile de clasă şi să îşi reîntâlnească colegii, dar şi profesorii. Prezent a fost şi George Scupra, primarul oraşului Ovidiu. „Vreau, în primul rând, să îi mulţumesc preşedintelui CJC, pentru că a venit pentru prima dată la noi, la deschiderea de an şcolar. Acesta a venit cu daruri pentru copiii din comunitate”, a precizat Scupra.

De asemenea, şi Ţuţuianu a ţinut să le transmită câteva cuvinte celor mici. „Ştiu ce emoţii traversează fiecare părinte care se află aici pentru că şi băiatul meu cel mare a început astăzi (n.r. 12 septembrie a.c.) şcoala. Vreau să vă urez succes şi să ştiţi că CJC va suaţine în continuare programele cu rechizite pentru dumneavoastră!”, a spus preşedintele CJC.

O nouă şcoală în localitatea Poiana?

Arondată tot oraşului Ovidiu, localitatea Poiana a reuşit să se bucure şi în acest an de deschiderea anului şcolar la singura unitate de învăţământ din sat. „De când a venit primarul (George Scupra – n.r.), totul arată foarte bine. Altfel cred că era ştearsă de pe hartă. Totuşi, ne-a promis că vor ridica o şcoală nouă, dar cu timpul”, a declarat o mămică. Fapt confirmat atât de Scupra, cât şi de Ţuţuianu. „În parteneriat cu CJC, din primăvara anului viitor vom începe lucrările la şcoala şi grădiniţa nouă din Poiana”, a susţinut Scupra.

„Eu vă promit că la anul vom avea o nouă şcoală aici în Poiana. Iar prin programul organizat de CJC, vom asigura rechizite tuturor copiilor din judeţ”, a adăugat Ţuţuianu. Bucuroşi au fost şi bobocii din localitatea Siminoc care au fost încântaţi că pe bănci au găsit ghiozdănele imprimate cu personaje preferate din desene animate, dar şi echipate cu tot ce este necesar pentru un nou drum.

Ţuţuianu: „Mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte şcolile din judeţ”

Deşi s-a bucurat alături de elevi de debutul anului şcolar, preşedintele CJC a ţinut să precizeze faptul că mai sunt necesare câteva îmbunătăţiri în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din judeţ. „Într-adevăr mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte şcolile din judeţ, dar cine nu investeşte în copii, nu investeşte în societate. În schimb, sunt mulţumit pentru că am văzut şcoli frumoase, profesori frumoşi, dar mai sunt multe de făcut. Dar voi sprijini cât stă în puterile mele ca preşedinte CJC învăţământul din judeţ”, a spus Ţuţuianu.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102