REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DESFĂȘURARE de FORȚE la Constanța pentru prinderea unor studenți israelieni care au RĂPIT un tânăr și au vrut să-l arunce în lac

DESFĂȘURARE de FORȚE la Constanța pentru prinderea unor studenți israelieni care au RĂPIT un tânăr și au vrut să-l arunce în lac

Replica API 4 noiembrie 2016 | 15:57 755

Desfășurare de forțe la Constanța pentru prinderea a patru tineri, cetățeni israelinei, care au răpit un bărbat, l-au bătut și au amenințat că-l aruncă în lacul Siutghiol, după care au asmuțit un câine pe el. Totul a plecat de la faptul că luaseră de la acesta o mașină, un Audi cu numere de Bulgaria, care s-a stricat a doua zi. Astfel au încercat să se răzbune. După ce a scăpat din mâna agresorilor, victima a mers glonț la Poliție. Oamenii legii au demarat cercetările, urmăririle și filajele, suspecții fiind imobilizați pe strada Eroilor din municipiu. La acțiune au fost prezenți și mascații, dar nu a fost nevoie de intervenția lor.

Nassar Ali, Nassar Mohammad, Nassar Mustafa și Yassin Tareq sunt patru arabi, cetățeni israelieni, studenți la Universitatea Ovidius din municipiul Constanța. Locuiesc în municipiu, în garsoniere închiriate, unele în cartierul Faleză Nord. Pe 1 noiembrie anul curent s-au întâlnit cu un tânăr din Ploiești pentru a discuta în vederea unui schimb de vehicule. Zis și făcut! Au luat un Audi break, cu numere de Bulgaria, și au dat la schimb un Alfa Romeo. Însă, a doua zi, pe 2 noiembrie, autoturismul nu a mai pornit, motiv pentru care cei patru israelieni l-au sunat pe ce bărbatul din Ploiești, care încă se afla la malul mării, și s-au întâlnit la benzinăria Rompetrol din zona Satului de Vacanță, în jurul orei 14.00. Acolo l-au băgat cu forța în mașină și l-au dus pe malul lacului Siutghiol, amenințându-l că-l vor îneca. Apoi i-au tras doi pumni în față și au asmuțit un câine pe el, rasa Cane Corso. Din fericire, animalul nu l-a mușcat. În cele din urmă, după ce probabil s-au înțeles cu privire la bani, victima a fost lăsată să plece și a mers glonț la Poliție, în jur de ora 15.00. Oamenii legi au și demarat cercetările, urmăririle și filajele. Doi dintre ei au fost depistați la restaurantul Konak de pe strada Eliberării, unde se relaxau la o cafea. Când și-au dat seama că polițiștii erau pe urmele lor, au încercat să fugă, începând astfel urmăririle. Au fost opriți în trafic, pe strada Eroilor, imobilizați, puși la pământ și încătușați. Apoi s-au prezentat la sediul Poliției și ceilalți doi. La data de 3.11.2016, bărbații au fost prezentați instanței de judecată care a dispus, pentru fiecare, luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile. "Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, formulată în dosarul nr. 14269/P/2016 la data de 03.11.2016, şi ca atare: dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2016 până la data de 02.12.2016, inclusiv, a inculpaţilor: 1. Nassar Ali 2. Nassar Mohammad; 3. Nassar Mustafa 4. Yassin Tareq. În baza art. 230 alin. 1 c.proc.pen, ia măsuri pentru emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă", potrivit minutei judecătorești. Cei în cauză au fost introduși în C.R.A.P. Constanța.

Ulterior, Universitatea Ovidius a trimis un punct de vedere: "Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) îşi exprimă dezaprobarea faţă de faptele pentru care sunt cercetaţi cei patru studenţi străini din cadrul Facultăţii de Medicină şi aşteaptă finalizarea anchetei. Totodată, nu poate comenta o anchetă care îşi urmează cursul şi nici comportamentul unor tineri în afara zonei academice. Dacă faptele care fac subiectul anchetei se confirmă, la finalizarea cercetărilor, UOC va lua măsurile care se impun, conform regulamentelor interne în vigoare".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367