REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Despăgubiri morale pentru prejudiciu de imagine solicitate în instanţă

Despăgubiri morale pentru prejudiciu de imagine solicitate în instanţă

Replica API 17 aprilie 2014 | 00:00 204

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii "Andrei Şaguna" a organizat la Tribunalul din Constanţa, un proces simulat.

Sub coordonarea lect.univ.dr. Mihaela Mocanu, judecător şi cadru didactic al universităţii, studenţii de anul IV de la specializarea Drept, jucând diversele roluri ale participanţilor la un proces civil, au soluţionat speţa "Acordarea de despăgubiri morale pentru prejudiciu de imagine".

Procesul simulat se înscrie în seria de evenimente-şcoală organizate de Clinica juridică din Universitatea "Andrei Şaguna". În cadrul acestei clinici, care funcţionează încă de la înfiinţarea Facultăţii de Drept, studenţii îşi dezvoltă aptitudinile practice prin acordarea asistenţei juridice şi prin realizarea de acte şi proceduri. Această activitate urmăreşte consolidarea legăturii dintre studiile teoretice şi practică şi permite formarea la studenţi a abilităţilor şi deprinderilor profesionale.

Studenta Anca Fica spunea după ce a participat la activitate: "Procesul simulat desfăşurat într-o sală reală de judecată ne oferă şansa de a ne valorifica abilităţile oratorice, prezenţa de spirit şi capacitatea de a lucra în echipă".

De asemenea, studenta Mihalcea Diana, entuziasmată pentru că procesul a reprezentat o simulare perfectă a realităţii, şi-a exprimat opinia că "este o ocazie foarte bună să te cunoşti pe tine, să îţi dai seama ce abilităţi şi cunoştinţe ai dobândit în timpul facultăţii şi să aplici teoria din cărţi într-o speţă concretă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218