REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Detalii INCREDIBILE din dosarul "Afacerea Fin.Co.Ge.Ro". Cum a uitat un expert judiciar să declare o creanţă!

Detalii INCREDIBILE din dosarul "Afacerea Fin.Co.Ge.Ro". Cum a uitat un expert judiciar să declare o creanţă!

Replica API 24 martie 2017 | 00:00 355

În mod normal, oraşul Constanţa nu ar mai avea de ce să le plătească italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro Spa nici un leuţ. „Marii” investitori italieni, care nu au fost în stare nici până la ora actuală să termine proiectul imobiliar demarat acum mai mulţi ani de zile, au obţinut în condiţii îndoielnice două terenuri în municipiul Constanţa. Mai exact, aşa cum arăta cotidianul „Replica” într-o ediţie anterioară, Fin.Co.Ge.Ro a participat în anul 2000 la o licitaţie alături de alţi italieni. Aşa-zisa competiţie pentru concesionarea terenurilor a fost însă regizată, cealaltă firmă participantă uzitând de un fals pentru a „bifa” prezenţa necesară validării licitaţiei. Pe lângă obţinerea celor două terenuri, italienii de la Fin.Co.Ge.Ro au reuşit să îl convingă pe primarul de la acea dată (Gheorghe Mihăieşi) să se oblige la asigurarea utilităţilor într-unul din cartierele pe care urmau să le dezvolte. Următorul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, avea să se opună plăţii solicitate de italieni în contul lucrărilor pentru utilităţi. Au urmat ani de procese şi eşecuri răsunătoare pentru municipalitate!

Chiar şi aşa, după cum au descoperit de dată recentă procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, italienii care sunt pe cale să lase fără nici un leuţ bugetul urbei noastre au mai dat o lovitură: au solicitat de la administraţia locală permisiunea să ia un împrumut punând gaj... chiar terenul închiriat! (DETALII AICI!) Inteligentă mişcare! Italienii au obţinut, din nou, ce au cerut, ba mai mult, au continuat să îşi vadă de achiziţia de terenuri în România. Astfel, conform informaţiilor noastre, italienii care nu au fost în stare să termine măcar un cartier rezidenţial pe litoral, invocând criza mondială, au luat o frumuseţe de teren la munte. Că, nu-i aşa?, şi-au permis! Revenind însă la detaliile afacerii de la malul mării, interesant este că, ulterior, creanţa italienilor nu rămâne însă „pe loc”, în sensul că aceasta este „măritată” societăţii House 3000 din Constanţa, administrată de un anume expert judiciar Cezar Catargiu, care însă... a „uitat” să declare aceste venituri! Însă, vom reveni pe acest subiect cu noi detalii, între timp amintim doar că, la momentul ipotecării terenului şi a construcţiilor, Claudiu Palaz, fost prefect al judeţului Constanţa, s-a opus!

Mai exact, amintim că italienii au împărţit terenul din Faleză (concesionat în 2000) în 90 de loturi. Ulterior, când au dat de greul financiar ce presupunea o astfel de investiţie, italienii de la Fin.Co.Ge.R.O. SPA au anunţat că doresc să obţină o linie de credit prin ipotecarea caselor pe care le construiesc în zona Faleză Nord. (click pe documente!):

Pentru a putea ipoteca, italienii au cerut permisiunea Consiliului Local, însă prefectul Claudiu Iorga Palaz a atacat HCLM-ul în contencios administrativ. Documentaţia dată consilierilor locali spre studiu spune că „în vederea realizării proiectului programului de dezvoltare edilitară urbană al municipiului Constanţa - zona Faleză Nord Mamaia, SC Fin.Co.Ge.R.O. SPA, din cauza lipsei de lichidităţi, intenţionează să acceseze o linie de credit ipotecar, conform adresei nr. 137590/5.11.2010, singurul impediment în vederea contractării creditului îl reprezintă necesitatea emiterii unor documente prin care să rezide acceptul municipiului Constanţa în vederea instituirii unei ipoteci asupra construcţiilor, precum şi în favoarea viitorilor cumpărători ai imobilelor, pe toată durata existenţei construcţiilor”. Primarul Radu Mazăre declara la acea dată că este normal ca italienii să primească acceptul CLM, mai ales că sunt singurii care construiesc, în afara firmelor implicate în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri.

Vom reveni.

A.C.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/primaria-constanta-si-fincogero-din-nou-in-instanta-9424/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce expert uituc ! sa I se retraga licenta !
1
0
Sunt detaliile INCREDIBILE, pentru ca aceasta stire, parca a mai fost prezentata?
3
0
Mai fratilor voi nu cunoasteti cine sant ita si ce fac ei prin lume ca nu zic europa va zic acum sifoneaza fonduri europene si lucreaza cu banii bancilor niciodata cu ai lor in cel mai rau caz spala banii lor lasatii ca nu faceti afaceri cu astea ca nu incesteste ei in Ro bici un euroi fug de taxele lor mari ca sa intepe constantenii hai bafta
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369