REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Detalii surpriză despre macaraua care ZACE de ani de zile în Portul Tomis!

Detalii surpriză despre macaraua care ZACE de ani de zile în Portul Tomis!

Replica API 10 aprilie 2017 | 00:00 1517

Portul Tomis este o zonă turistică frecventată atât de constănțeni în sezon și extrasezon, cât și de miile de turiști care aleg ca destinație pentru vacanța de vară, litoralul românesc. Deși este o zonă extrem circulată și preferată de cei care vor să ia o gură proaspătă de aer, la o plimbare, constănțenii care se plimbă în Portul Tomis nici nu mai sesizează prezența macaralei care zace pe terenul pe care urma să se ridice un hotel de lux.

Autoritățile locale constănțene au făcut lumină în ceea ce privește macaraua din Portul Tomis Constanța. Conform acestora, macaraua turn are autorizație ISCIR nr. 4356, cu scadenta de funcționare valabilă până în data de 12. 01.2017 conform Raportului de inspecție CNCIR nr. 180-004/12.01.2015. În data de 16.12.2016 SC Sfinx Proton SRL a efectuat revizia completă a macaralei turn și s-a constatat faptul că nu sunt probleme. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile în luna ianuarie nu s-a putut face inspecția programată de CNCIR pentru obținerea unei noi scadențe de funcționare, însă a fost înaintată o cerere pentru reprogramare. Ulterior, în urma inspecției s-a întocmit Raportul de inspecție al CNCIR Constanța nr. 180-113/08.03.2017 valabil pana la data de 08.03.2019.

Reamintim că hotelul Hilton, un proiect ce avea să aducă strălucire Portului Turistic Tomis s-a dovedit a fi o ruină! Primul Hotel Hilton de pe litoralul românesc a rămas la stadiul de schelet, iar ceea ce trebuia să fie un resort de lux a ajuns să întunece peisajul care ar trebui să fie unul de vis. Pe terenul clădirii se află de tot atâția ani și macaraua cu care s-a lucrat la ridicarea etajelor. Aceasta zace lângă clădirea care pare desprinsă din filmele de groază.

Constănțenii care s-au plimbat în ultima perioadă pe faleza din portul Tomis și-au reamintit de clădirea abandonată. Văzând că macaraua este tot în locul în care era și acum ani de zile, s-au decis să facă sesizări către autoritățile locale constănțene. Așadar, un constănțean a sesizat Poliția Locală Constanța cu privire la prezența macaralei care pare să fie un pericol pentru trecători. “În Portul Tomis zace de zeci de ani o macara turn.

Oare trebuie să se întâmple o nenorocire ca cineva să ia măsuri? După zeci de ani, expusă la mediul marin, poate oricând să se prăbușească. Numeni nu vede?”, a precizat acesta. Primul hotel Hilton de pe litoral ar fi trebuit să fie ridicat în locul fostului proiect Constanţa Sea Hotel. Început prin anii 2000, imobilul urma să aibă zece etaje şi heliport. Astăzi a rămas doar un schelet de clădire, abandonat în portul turistic Tomis. Pe teren se află și o macara ce a ajutat la ridicarea etajelor. Este ruginită și este cea despre care avem impresia că va cădea peste noi de fiecare dată când trecem pe acolo.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da scheletul ala de beton hilton nu poate fi darimat legal? cind au dat autorizatie de constructie, s-a interesat cineva daca jegurile de patronia veau bani destui? poate ca ei de fapt steapta sa cistige la loto ca sa termine constructia.
1
0
Mizeria este realizata cu complicitatea lui mazare,cum se incadreaza in peisaj ?
4
1
constructia s-a oprit pt ca hardughia s-a inclinat si in curind o sa avem atractie ca turnul din Pisa .acolo e apa la jumatate de metru adincime
3
0
E adevarat ca s-a oprit constructia deoarece sunt infiltratii de apa ?
3
0
Aceeasi situatie cu cladirea din sticla din fata statui Ovidiu.
5
1
Macaraua si scheletul construit trebuiesc inlaturate , nu este loc pentru o asemenea cladire in zona.Nu se incadreaza in peisaj.Magaria lui Mazare si a oamenilor din subordinea sa.
16
1
Strigoii,fantomele secolului trecut ne bantuie si azi.
8
1
Dar de scheletul ala de otel de la Poarta 1 Port, de ce nu spuneti nimic? A cui este constructia si de ce dracului n-o dezafecteaza primaria daca de atatia ani contractorul nu are bani s-o finalizeze? Haoleu ce de fer!
19
1
Macaraua apartine lui sorin strutinski..
12
0
O macara e problema, da de Mazare nu ziceti ca a retrocedat terenul , s-au apucat de hotel si a castigat propietarul de drept terenul inapoi, oras de oameni prosti , sa va fut in gura tot orasul de retarzi botanisti .
22
4
multumim radu mazare...
22
2
Mai e o macara care zace de ani buni pe strada DUILIU ZAMFIRESCU si care se invarte dupa cum bate vantul . Mai sinistru e noaptea cand scartie din toate balamalele.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614