REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DGASPC Constanţa şi Universitatea Ovidius au rediscutat bazele unei colaborări cu ITES Brest

DGASPC Constanţa şi Universitatea Ovidius au rediscutat bazele unei colaborări cu ITES Brest

Replica API 14 octombrie 2014 | 15:09 236

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, în perioada 12 - 19 octombrie 2014, va primi vizita unei delagaţii franceze formată din reprezentanţi ai Institutului de Stiinţee educative şi sociale (ITES) Brest, Franţa şi ai Asociaţiei de Prietenie Brest-Constanţa. Luni, 13 octombrie, a fost organizată o conferinţă în cadrul Universităţii Ovidius, acolo unde s-au rediscutat bazele acestei colaborări.

Vizita se desfăşoară în spiritul unei vechi colaborări între Directia Generală de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Constanţa, Asociaţia de Prietenie Brest Constanţa şi Institutul de Ştiinţe educative şi sociale (ITES) şi, totodată, în scopul dezvoltării relaţiilor de colaborare în domeniul formării şi schimbului de experienţă în sfera asistenţei sociale şi protecţiei copilului. Bazele acestei colaborări s-au pus încă din anul 2005, mai exact între Institutul de Stiinţe educative şi sociale (ITES) Brest, Franţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi Universitatea Ovidius Constanţa, Facultatea de Psihologie. „Din anul 2005 avem acest parteneriat. În continuare vom prelungi activitatea ce a fost desfăşurată până acum, cu schimbul de experienţă şi mai ales cu schimbul de studenţi între Brest şi Constanţa, Facultatea de Psihologie de la Constanţa. Colaborarea constă în mai multe stagii de practică a studenţilor din Franţa care vin aici şi studenţi de aici care şi-au făcut stagiul de practică în Brest. Bineînţeles, căutăm noi oportunităţi în a dezvolta aceste relaţii, între noi şi cei din Brest, încercăm să dezvoltăm în continuare relaţii şi cu cei de la Protecţia Copilului. Pregătim o vizită de lucru la începutul lunii martie, pe două teme: adopţia copiilor şi îngrijirea persoanelor cu handicap şi nu numai îngrijire, ci şi modul cum le dezvoltă abilităţile pentru a-şi câştiga existenţa”, a declarat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanţa. Prin urmare, vizita reprezintă ocazia de a reînnoi Convenţia cadru de parteneriat între DGASPC Constanţa, ITES Brest, Franţa, Amitie Brest-Constanţa şi Universitatea Ovidius Constanţa, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, al cărei scop este: de a colabora în domeniul formării şi al cercetării în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, de a promova schimburile reciproce de studenţi de la specializarea asistenţă socială pentru cursuri de formare sau stagii de aplicare, de a contribui la formarea iniţială a studenţilor de la specializarea asistenţă socială şi la formarea continuă a personalului de specialitate din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, din judeţul Constanţa, în colaborare cu cadrele didactice de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Ovidius. Totodată, menţionăm că la conferinţa de presă a fost prezent şi Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367