REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Diaconescu, la Constanţa: Cred că voi pătrunde în finală şi apoi îl voi învinge pe Ponta

Diaconescu, la Constanţa: Cred că voi pătrunde în finală şi apoi îl voi învinge pe Ponta

Replica API 31 octombrie 2014 | 00:54 208

Senzaţional! Liderul PPPD este convins că PSD se rupe în două

Senzaţional! Liderul PPPD este convins că PSD se rupe în două

Gică Slabu şi Dan Diaconescu

Candidatul PPDD la preşedinţia României, Dan Diaconescu, a ajuns joi, 30 octombrie a.c., în Constanţa. Diaconescu a fost aşteptat de către Gică Slabu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PPDD. Însoţit de întreaga echipă de campanie, Diaconescu a vizitat câteva pieţe din municipiu, iar apoi a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului. Diaconescu a declarat că este convins că îl va învinge pe Victor Ponta. Preşedintele fondator al PPDD a vorbit despre planurile sale în care va deveni preşedintele României.

„Duminică, 2 noiembrie a.c., eu cred că se va produce cea mai importantă surpriză de pe scena eşicherului politic din ultimii 25 de ani. În sensul că, atunci când nimeni nu mai crede şi când nimeni nu mai speră, se va produce o schimbare majoră. Cred că voi pătrunde în finală şi apoi îl voi învinge pe Victor Ponta. (…) Am vizitat aproape 35 de judeţe ale ţării. Aşa cum am putut, în mare viteză, am luat pulsul naţiunii. Am strâns la Bucureşti 1.580.000 de semnături şi sperăm ca până vineri seară să ajungem la 1.900.000 de semnături (…). Avem o situaţie foarte clară pe fiecare secţie de vot. Estimăm o prezenţă de 9 milioane de persoane şi mizăm pe un procent de peste 20% în seara de duminică. Este evident că domnul Klaus Iohannis are un uşor avans, dar el este pe un trend descrescător”, a declarat Diaconescu, care a mai adăugat şi faptul că: „Eu vreau în 2016 să provoc alegeri prezidenţiale odată cu cele parlamentare şi să avem un mandat mai scurt al celui de preşedinte. Un mandat de cel mult 4 ani”. El consideră că la viitoarele alegeri locale, PSD Constanţa se va rupe în două, „fiindcă jumătate din consilierii locali, judeţeni şi parlamentari nu-şi vor mai găsi locul după viitoarele alegeri”. „Nu au electorat cu câte funcţii s-au îngrăşat acum. La noi este un fenomen invers superb. În sensul că abia acum PPDD-iştii de rând pot să ocupe funcţii. La noi electoratul este mult mai mare decât funcţiile pe care le avem. Avem funcţii de 2-3 procente, în schimb electoratul este de 20% în Constanţa. Diferenţa de 18% va putea fi oferită ca o recompensă pentru oamenii care ne ajută să ne ducem ideile mai departe din casă în casă, din oraş în oraş. Celelalte partide vor suferi o gravă implozie. Nu este vorba numai de PSD aici. Gândiţi-vă că UNPR are posturi în România de parcă ar avea un electorat de 30 de procente. Ei au un electorat subunitar de sub 1% şi vor avea o dramă în a-şi putea conserva actualii parlamentari, consilieri locali sau judeţeni. De la aceste drame interne, partidele se vor rupe. PPDD va fi primul partid al ţării, vioara întâi, iar în 2016 vom lua în jur de 30 de procente, iar PSD cel mult 25%”, a explicat Diaconescu.

PPDD o vrea pe Condoleezza Rice premierul României

Candidatul PPDD a mai spus că în fruntea Guvernului României ar propune o personalitate mondială şi i-a enumerat pe prinţul Charles, pe Tony Blair şi Condoleezza Rice. El a precizat că nu are încredere în miniştrii români pentru că sunt influenţabili, iar dacă în fotbal se caută arbitrii străini, trebuie încercată aceeaşi strategie şi în politică. „PPDD dacă ar avea ocazia să fie primul partid parlamentar al ţării şi să convingă celelalte forţe să facem un guvern de uniune naţională, vom alege un premier care să ne poată salva repede de la sărăcie. Am şi dat doar câteva potenţiale nume, de la prinţul Charles, care iubeşte România la fel ca şi ţara sa, desigur, dacă ar accepta o asemenea postură, până la Tony Blair, un om liber de contract. Eu cred că o femeie ar fi indicat să conducă Guvernul României mai devreme sau mai târziu pentru un echilibru. Preşedintele în România este un bărbat pentru că aşa votează românii. Eu cred că pentru un echilibru funcţia de prim-ministru ar indicat să fie ocupată de o femeie. Cred că doamna Condoleezza Rice, liberă de contract şi care cere un salariu mai mic decât Tony Blair, ar fi cea mai potrivită. O asemenea personalitate mondială în fruntea Guvernului de la Bucureşti ar deschide automat toate uşile ţării noastre şi ne-ar spăla ruşinea din ultimii 25 de ani, ne-ar aduce prosperitate, pentru că oamenii nu mai au răbdare”, a explicat Diaconescu.

Diaconescu: Este momentul să schimbăm totul de la vârf până la mătură

Mai mult, acesta susţine că şi miniştrii ar trebui să fie din afara ţării noastre. „În fruntea ministerului Finaţelor ar trebui să-l punem pe fostul ministru al Finaţelor din Israel, care acum s-a retras la pensie. Este o personalitate care ar putea atrage zeci de miliarde de euro în prima săptămână. În fruntea Economiei ar trebui să-l punem pe fostul ministru al Germaniei, o personalitate uriaşă. Aş vrea ca procurorul general al României să fie un procuror general din America, fiindcă americanii sunt cei mai buni la capitolul acesta, şi, desigur, aş vrea ca procurorul general sau Avocatul Poporului sau şeful Poliţiei să fie aleşi şi ei prin vot direct, aşa cum se întâmplă în America. În fruntea Vămilor ar trebui să-l punem pe fostul şef al vămilor finlandeze, un om apreciat pe plan mondial. Este momentul să schimbăm totul de la vârf până la mătură”, a spus Diaconescu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614