REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, control la Primăria Castelu

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, control la Primăria Castelu

Replica API 31 iulie 2014 | 00:00 66

Primăria Castelu a fost călcată de inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi. În urma controlului efectuat în luna iunie s-au găsit nereguli în cazul lucrărilor demarate la cantina Colegiului "Dobrogea" Castelu.

"Nu este nici cea mai mică eroare. S-a găsit un act adiţional care expirase cu câteva luni înainte de a se face plata. La toate plăţile există situaţii de lucrări, facturi, se fac verificări. Cei de la Finanţe ne-au dat termen ca în 30 de zile să recuperăm banii care s-au plătit constructorului, pentru lucrarea cantinei de la liceu, în baza actului adiţional. Acest act adiţional prevedea prelungirea contractului în cazul lucrărilor la cantină. Totul e legal. Au venit nişte bani de la minister, avem situaţii de lucrări, nu este nici o problemă. Dacă erau probleme grave la noi, atunci erau mai multe maşini aici. Au fost atăţia oameni în control, le-am pus dosarele la dispoziţie şi în afară de acel act expirat nu s-a găsit altceva. Vom recupera banii de la constructor, nu pentru că s-au dat în mod ilegal. Avem de recuperat 100.000 de lei. Verificarea s-a făcut acum o lună. Constructorului îi expirase autorizaţia, dar s-a rezolvat şi va continua lucrarea", a declarat, pentru "Replica", Nicolae Anghel, primarul localităţii Castelu. Edilul dar şi viceprimarul s-au ales şi cu o plângere din partea directorului Colegiului "Dobrogea" Castelu pentru clarificarea modului de utilizare a fondurilor destinate reabilitării căminului şi cantinei unităţii şcolare. "Ce fonduri? Poate vrea să spună de cei 2,5 miliarde care i-a luat şi a făcut o fosă de plastic în curte de vreo 450 de milioane. Au făcut acoperişul la clădirile vechi fără autorizaţie, să mascheze banii care i-au consumat. Eu nu am făcut reclamaţie şi nici nu am să fac. Eu am un singur drept: să mă apăr. Nu eu am luat lemnărie de la firma cu care şi-a făcut casa. Se va verifica şi se va stabili de unde a cumpărat lemnăria. Când sapi groapa altuia, rişti să cazi în ea", a spus primarul Anghel.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218