REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Directorul de la Confort Urban, CERCETAT de DNA pentru luare de mită și spălare de bani

Directorul de la Confort Urban, CERCETAT de DNA pentru luare de mită și spălare de bani

Replica API 19 ianuarie 2017 | 15:03 1074

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16.01.2017, a inculpatului Cristinel Viorel Farcaș, la data faptelor director general al S.C. Confort Urban S.R.L. (societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanța), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (2 fapte), luare de mită, spălare a banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului, conflict de interese.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada mai 2014 – prezent, inculpatul Cristinel-Viorel Farcaș, în calitate de director general al S.C. Confort Urban S.R.L. și o altă persoană, cu viză de control financiar preventiv, cu rea credință, au participat la atribuirea a două contracte, către două societăți comerciale și ulterior la efectuarea unor plăți nelegale în cadrul celor două contracte ce au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere utilaje în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de 3.075.000 lei.

Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitație publică.

Prin aceste acțiuni, inculpatul a prejudiciat bugetul SC Confort Urban SRL cu suma totală de 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăților ilegale efectuate în favoarea societăților executante.

În același context, inculpatul Cristinel-Viorel Farcaș i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăți să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S (în valoare de 95.000 euro) pe care să i-l pună la dispoziție cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea și plata serviciilor respective.

Autoturismul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu desfăşoare nicio activitate în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța sau într-un alt organism care presupune posibilitatea de a control direct sau indirect a acestei societăți (Consiliu de administrație, aparat administrativ al Primăriei sau al Consiliului Local Constanța),

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

f) să nu se deplaseze în sediul SC Confort Urban SRL Constanța.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Farcaș Cristinel-Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
plm ... n-am stiut sa ma "orientez" in viata
1
0
DNA atentie!!! Manevre facute de acest " om de afaceri " si cu drepturile litigioase cumparate la 10-15 % din valoare de piata. Sa fie verificate si neamurile lui, mai ales finii, nasii etc etc
2
0
Hotiiii din masonerie
2
1
DNA, mergeti mai departe cu cercetarile! Verificati si ceilalti membri din gasca! Cum a pus mana Voinescu pe apartamentul pe care l-a vandut? Verificati cum isi plateau facturile pr reparatii case, masini, din conturile Confort Urban!
3
0
Un frustrat figurant pe banii constantenilor!!!un mincinos notoriu!
3
0
Angajat la confort urban in timpu programului lucra la vila lu jegu asta din faleza nord in cartieru ala de vile de jos langa plaja.are ditamai casa.de unde bani?un mare mare hot
3
0
Acest infractor FARCAS a delapidat respectiva societate in interes pesonal. A furat banii societatii si si-a construit pensiune,casa,etc,etc Minciuni cu banii castigati din pariuri .El fura banii societatii si ai investea in scoala privata de fotbal, platea jucatori adusi din tara si strainatate,ducea bani la SSSC FARUL constaanta.El fura din bani publici si ai investea in interese perspnale.Este un mare hot si infractor.Luati-l la intrebari si pe soferul lui ionut florea zis boata ca si ala stie foarte multe infractiuni facute de farcas viorel.Acest individ are multe firme pe numele lui
6
3
sa-l intrebe pe Claudiu Radulescu ce cauta, saptamanal, la sediul Marcatim din Bucuresti in perioada desfasurarii licitatiei pt marcaje orizontale?
5
4
Hopa ati ramas fara director tehnic......cine urmeaza nea Marcel?
11
3
Sigur fotografia este cea corecta? Eu vad o figura de mitocanas, nicidecum una de manager.
16
1
Pai veniti sa vedeti ce casa are asta la consilieri si ce masini are, si dupa nu o sa mai aveti niciun dubiu ca e spagagiu sef.
13
3
mi-am tras imobil in Piata Grivitei;'PROPRIETATEA FAMILIEI BABUS'. A disparut firma.Probabil a vindut-o.A. N.A.F.Doarme.
13
0
Fratii Mazare si aghiotantii Stan, Dragomir, Darie, Pilat, Babus au pretins si colectat spagi de sute de milioane de euro detinand proprietati hoteluri vile terenuri de valori ametitoare pt orice cetatean cinstit. Locul lor este la puscarie
18
1
pe "frumoasa" Nico Doganu n-o intreaba DNA-ul nimic ? ea e sefa acum la conf urb ca a pus-o Mitu Maz. Ha, ha , ha... Ce lume .... Ce combinatii
16
5
Ala cu Raja - o sugi
3
24
Cine l-a sifonat ? Tardiv , oricum ! Scapa acum cu amnistia ! Toata viata lui a luat spaga si a dat mai departe ! Interesant e cine l-a turnat ! Oare NEN-ul ? Oricum , era mai ceva ca un stapan pe plantatie ! Ehh , Jimmy , viata e rotunda ca si mingea de fotbal ! Stii tu !
27
0
Farcas a fost tovaras cu Gabi Stan care l-a tot sustinut pt spaga. Intrebati-l de terenuri, cum si cu cat le-a luat, de imobilele construite pe numele neamurilor si cine ii sunt asociati si sustinatori. Mihai Mazre stie de ce! Si Gabi Stan, si Pilat Ionel, si Babus senior, adica toate zoiele penale pesediste...
30
1
jimmy jimmy iubesti fetitele in bikiny, dar pe tine cine te iubeste jimmy
21
2
mai ocoliti raja?
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614