REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Directorul Felix Stroe: RAJA S.A. aduce picături de viaţă în casele oamenilor

Directorul Felix Stroe: RAJA S.A. aduce picături de viaţă în casele oamenilor

Replica API 17 aprilie 2015 | 15:28 360

Serviciu vital

Serviciu vital

Felix Stroe

SC RAJA SA este cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, membru cu drepturi depline în Asociația Internatioanală a Apei (IWA) şi primul operator care a primit Licența de Operare Clasa I pe o perioadă de cinci ani. Are un acționariat format din 34 de consilii locale și județene. Deservește peste 3.000.000 de locuitori din județele Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov și Prahova, iar în timpul sezonului estival deservește peste 4 milioane de beneficiari.

„Cel mai preţios capital al judeţelor Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Brașov și Prahova, societatea RAJA S.A. aduce picături de viaţă în casele oamenilor. Suntem şi vom fi mereu în slujba oamenilor, asigurându-le în permanenţă un serviciu vital, fără de care nu se poate trăi. Încă de la înfiinţare, activitatea noastră s-a dorit a fi un plus la calitatea vieţii şi o verigă esenţială în existenţa ei. Mai presus de toate, pentru continuitate, viaţa are nevoie de apă; ca atare, serviciile noastre au avut şi au ca ţel îmbunătăţirea calităţii apei şi implicit a vieţii”, susţine Felix Stroe, director general al S.C. RAJA S.A, într-o postare pe site-ul oficial al instituţiei din Constanţa. În acest sens, S.C. RAJA S.A. a anunţat spre finele anului trecut că are în implementare 4 proiecte aflate în diferite stadii ale evoluţiei, având o valoare cumulată de peste 320 milioane de euro, din care RAJA asigură o cofinanțare de aproximativ 88,5 milioane de euro. Cele patru proiecte sunt: “Reabilitarea Staţiei de epurare ape uzate Eforie Sud”, „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa – Ialomiţa”, “Canalizare menajeră, comuna Valu lui Traian, etapa III, Constanţa” și “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa-Ilfov”. În urma acestor proiecte se vor realiza 14 stații de epurare noi, aproape 950 km de sisteme de apa și canalizare noi, dar și peste 60 de stații de pompare. Pe lângă cele 4 proiecte aflate deja în implementare, S.C. RAJA S.A. a promovat spre evaluare şi finanţare un alt proiect, denumit “Executarea branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa”.

Acesta îşi propune completarea investiţiilor realizate în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa – Ialomiţa” prin realizarea a peste 3.063 de branşamente şi 6.058 de racorduri noi de canalizare, precum şi extinderea reţelei de distribuţie a apei cu 12,27 km. Investiţiile vizează 15 localităţi din judeţul Constanţa şi 2 localităţi din judeţul Ialomiţa. De precizat şi faptu că SC RAJA SA Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au început în urmă cu peste 16 ani o strânsă colaborare. În tot acest timp, cele două entităţi au devenit parteneri de încredere, garantându-şi reciproc succesul în implementarea şi finalizarea unor programe unice la nivel naţional.

Astfel, cu ajutorul BERD, SC RAJA SA a reușit să cofinanțeze cele mai ambițioase programe de dezvoltare și reabilitare a infrastructurilor de apă și canalizare – MUDP, ISPA, POS Mediu, programe cu finanțare europeană. Succesul acestor proiecte a devenit în timp etalon atât pentru operatorii de profil, din țară și străinătate, cât și pentru reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. De precizat faptul că RAJA a demarat şi continuă să demareze ample lucrări în judeţ, motiv pentru care face un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la Dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367