REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DNA Constanţa, despre „dosarul Babinciuc”: un administrator a semnat pentru 3 ani cu suspendare

DNA Constanţa, despre „dosarul Babinciuc”: un administrator a semnat pentru 3 ani cu suspendare

Replica API 15 februarie 2017 | 00:05 236

Precizări

Precizări

Steluţa Cătălina Covaciu s-a prezentat la sediul DNA Constanţa pentru a încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei – aşa cum relata cotidianul „Replica” de Constanţa în una din ediţiile trecute. Procuorii anticorupţie au precizat şi ce anume este cuprins în acest acord de recunoaştere.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatei Steluţa Cătălina Covaciu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către inculpatul Andi Sergiu Babinciuc au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective. În aceeaşi manieră a procedat şi inculpata Steluţa Cătălina Covaciu care, în numele firmei SC Eo Stamp SRL a emis o factură şi a încheiat un contract de vânzare cumpărare, ce au stat la baza rambursării ilegale de TVA, în condiţiile în care cunoştea că operaţiunea respectivă era una fictivă.

În prezenţa apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani, şi interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Steluţa Cătălina Covaciu, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa. „Precizăm că inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a fost trimis în judecată alături de alte persoane anterior. În legătură cu toate dosarele penale menţionate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat procurorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ducetiva domnule si la Sanatoriul Balnear Techirghiol sa vedeti cum se face menejmentul calitatii servicilor medicale de un aume Sips cu multe diplom fost taximetrist cu vocabular bogat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614