REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Doamnele şi domnii se pregătesc pentru Mărţişor: scapă de riduri şi îşi măresc pomeţii

Doamnele şi domnii se pregătesc pentru Mărţişor: scapă de riduri şi îşi măresc pomeţii

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 180

Ce spune medicul Corina Cazacu

Ce spune medicul Corina Cazacu

Tinereţea şi frumuseţea reprezintă dorinţele cele mai arzătoare ale femeilor. Şi, cum vremurile în care trăim sunt în continuă mişcare, fel de fel de tehnici apar, menite să ofere doamnelor ceea ce îşi doresc. Primăvara se apropie cu paşi repezi, reprezentând încă un prilej pentru femei să apeleze la "trucuri" de frumuseţe, ceea ce s-a şi întâmplat, bineînţeles. În Constanţa, doamnele şi domnişoarele au bifat acest aspect încă de pe acum, apelând la ajutor specializat. Mai exact, la mare căutare sunt injectările cu acid hialuronic şi toxină botulinică, ale căror efecte sunt miraculoase. Spre exemplu, în această perioadă, înainte de 1 şi 8 martie, se constată, în cadrul clinicilor de specialitate, o creştere a solicitărilor cu aproape 60 %.

Potrivit medicului Corina Cazacu, care se ocupă de injectări filleri şi botox, programările încep înainte cu o lună faţă de evenimentul planificat. "Se constată o creştere în acest sens. Cam cu o lună înainte, doamnele recurg la aceste proceduri, pentru că efectele se instalează cam în două săptămâni la majoritatea soluţiilor pe care le folosim, şi la toxina botulinică şi la acidul hialuronic. De obicei, înainte de Crăciun, de 8 martie, de Paşte, se observă o creştere semnificativă. În special, sunt solicitate măririle de buze, volumizările de pomeţi şi tratamentele antirid, cum ar fi zonele dintre nas şi colţul gurii, dintre sprâncene, colţul ochilor. Pot spune că, faţă de o perioadă normală, solicitările au crescut cu aproximativ 40 - 60%. Creşterea chiar este destul de mare", a declarat, pentru "Replica", dr. Corina Cazacu, medic dentist, cercetător ştiinţific grad III implantologie, injectări filleri şi botox. Iar cum frumuseţea nu are vârstă, până şi doamnele de 70 de ani recurg la aceste tehnici. "Avem toate categoriile de vârstă. Începând cu 20 de ani şi până la 70 de ani. Doamna de 70 de ani arăta extrem de bine, îşi face aceste injectări de vreo 30 de ani, avea grijă de dânsa", mai spune dr. Cazacu.

Bărbaţii îşi tratează ridurile

Nici bărbaţii nu lipsesc din peisaj şi, din câte se pare, aceştia au început să apeleze din ce în ce mai des la procedurile de înfrumuseţare. "Au început şi domnii să vină, este un semn bun, pentru că şi ei trebuie să aibă grijă de aspectul fizic. Dumnealor apelează, în special, pentru ridurile de pe frunte, acelea orizontale, de pe fruntea superioară sau cele dintre sprâncene. Soţiile au început să le facă daruri înainte de Crăciun, spre exemplu, un astfel de tratament, după care au venit singuri, la 6 luni, la un an de zile", a completat dr. Corina Cazacu.

Toxina botulinică, folosită în combaterea bruxismului şi hiperhidrozei

De asemenea, medicul ne-a explicat că procedurile se efectuează în câteva minute iar efectul poate ţine până la un an, în funcţie de procedură şi substanţa folosită. Dar, trebuie ştiut şi faptul că, pe lângă înfrumuseţare, injectările cu toxină botulinică se mai folosesc şi în bruxism sau hiperhidroză. "Tratamentele antirid se pot face cu două soluţii, este vorba de toxina botulinică, care relaxează musculatura şi care se foloseşte mai mult pentru zona superioară a feţei, adică zona dintre sprâncene, frunte superioară şi colţul ochilor şi acidul hialuronic. Astfel, pielea nu se mai cutează, nu schimbă mimica feţei, în schimb nu se mai formează ridurile. Toxina botulinică se mai foloseşte pentru tratarea hiperhidrozei, adică transpiraţia abundentă. De asemenea, se mai poate folosi pentru o afecţiune, numită bruxism. Adică atunci când musculatura maxilarului se încordează excesiv, pacientul strânge din dinţi şi din această cauză apar probleme de articulaţii, dinţii devin abrazaţi şi, automat, alte probleme mai grave. Toxina botulinică se injectează pentru relaxarea musculaturii din zona obrazului. Se mai poate folosi şi pentru conturarea liniei mandibulare, pentru persoanele cu unghiul mandibular mai proeminent. În ceea ce priveşte acidul hialuronic, acesta se injectează, mai ales, în zona inferioară a feţei, adică ridurile care apar în statică, cum ar fi cele din colţul gurii, sau zona superioară a feţei, cum ar fi şanţurile dintre sprâncene, după injectarea cu toxină botulinică. Cu acidul hialuronic se mai fac şi volumizări, pentru că el, practic, umple", a explicat medicul Corina Cazacu. În cazul acidului hialuronic, după injectare, efectul este de 30%, iar, timp de două săptămâni, această moleculă absoarbe apa şi îşi măreşte volumul şi se dilată, efectul fiind mult mai vizibil. Ca atare, acest acid se mai poate folosi la mărirea de buze, la tratamente anticearcăn, volumizări de pomeţi sau definire de sprâncene şi îndreptare a profilului nazal. Sunt tratamente care se execută în câteva minute şi nu necesită anestezie, în afară de mărirea de buze. În aceeaşi situaţie este şi toxina botulinică, al cărei efect începe să se vadă după două săptămâni. Pentru cine doreşte să apeleze la astfel de proceduri, în calcul fiind luate soluţiile premium, toxina botulinică poate costa până la 150 de euro pe zonă, în timp ce la acidul hialuronic preţul variază între 250 şi 300 de euro, la Clinica Aesthetica din Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367